Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κοτόπουλο με ψητά λαχανικά


Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια!

Υλικά

450 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
2 φλιτζάνια μανιτάρια
1 μπρόκολο ψιλοκομμένο
3 μεσαία καρότα κομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
⅓ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές της σούπας βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε αρχικά τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε λαδόκολλα.
Βάζετε το βαλσάμικο με το λάδι, το σκόρδο, το βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Ανακατεύετε το κοτόπουλο με περίπου 1/3 φλιτζάνι απ’ τη σάλτσα.
Κόβετε τα λαχανικά και τα τοποθετείτε όλα στο γκριλ.
Ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω απ’ τα λαχανικά και τα ανακατεύετε για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.

Βάζετε και το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά στον φούρνο και ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά.
Αφαιρείτε, βάζετε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω και σερβίρετε.

Comments