Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Έξοδος σε ταβερνάκια στα Δυτικά για μερακλήδες!


Αν είστε μερακλήδες τότε σίγουρα θα γνωρίζετε ότι στα Δυτικά προάστια υπάρχνουν μέρη για καλό και οικονομικό φαγητό για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Ο χώρος τους είναι φιλικός με χαλαρή και cozy ατμόσφαιρα από όλες τις περιοχές των δυτικών προαστίων όπως Περιστέρι, την Αγία Βαρβάρα, την Πετρούπολη και το Αιγάλεω.

Πλούσιοι μεζέδες, κρεατικών ή θαλασσινών, για την παρέα, που συνοδεύονται ιδανικά με ούζο, τσίπουρο ή κρασί σε πέντε διευθύνσεις που αξίζει να ανακαλύψετε και να καθιερώσετε σε αγαπημένα στέκια της παρέας.



Κότταβος


Με νέο αέρα και καινούργια άφιξη κοντά στην πιάτσα της Βεάκη, στο Περιστέρι (Μιλτιάδου 14).

Είναι μια νέα και μοντέρνα ταβέρνα, που λειτουργεί σε έναν χώρο με ρετρό αισθητική και αύρα που ταξιδεύει στο χρόνο. Προϊόντα επιλεγμένα από Έλληνες μικρούς παραγωγούς, συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας γευστικά πιάτα.

Ζουμερό κοτόπουλο Ιωαννίνων με ροδοπέταλα Ηρακλείου και σάλτσα τομάτας, ζεστό γιουβέτσι γαρίδας, με γάμπαρη Αμβρακικού και κριθαράκι Αράχωβας, χοιρινή λαιμού μαριναρισμένη με θυμάρι ελαιόλαδο και σινάπι, σερβιρισμένη με πατάτες σε πάπρικα στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Λεμονανθός


Μουσικό μεζεδοπωλείο στην Πετρούπολη (28ης Οκτωβρίου 35) που κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με τον όμορφο και φωτεινό χώρο του, όσο και με τους εκλεκτούς μεζέδες του. Ελληνικές γεύσεις παρασκευασμένες με επιλεγμένες πρώτες ύλες και περισσό μεράκι κερδίζουν τις εντυπώσεις και φέρνουν στο νου μνήμες του σπιτικού φαγητού της μαμάς.

Δράμι


Ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στην Αγία Βαρβάρα (Σίφνου 4 και Χανίων 47) που κερδίζει τις εντυπώσεις με τις πλούσιες μερίδες και την value for money φιλοσοφία του. Η εικόνα του θυμίζει πολύ παραδοσιακό μπακάλικο του ’50, ενώ η κουζίνα του δηλώνει μια αδυναμία στο κρέας. Επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της Ελλάδας, δημιουργούν γευστικούς μεζέδες για την παρέα. Ενημερωμένη λίστα σε ούζο και τσίπουρο και κρασί από Έλληνες μικροπαραγωγούς.

To Πρωτοράκι- Γιαγιά Κούκου


Μεζεδοπωλείο- ρακάδικο στο Περιστέρι (Πελασγίας 7) χωρισμένο σε δύο χώρους, όπως γίνεται κατανοητό και από την ονομασία του, με κοινή, ωστόσο, κουζίνα. Υπέροχοι και πανέμορφοι χώροι με ρετρό ατμόσφαιρα –ο ένας μοιάζει περισσότερο με καφενείο και ο άλλος βγάζει μια σπιτίσια οικειότητα– όπου κυριαρχούν αρώματα από φρεσκομαγειρεμένες νοστιμιές. Μπιφτεκάκια, τυρόπιτα, κοτόπουλο με τραχανά, τρυφερή πανσέτα, χωριάτικο λουκάνικο κ.α.

Ρακαδημία


Συνώνυμο με τον πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας (Αγίας Λαύρας 9 & Αγίου Κωνσταντίνου 4), το ρακάδικο- μεζεδοπωλείο Ρακαδημία, έχει ταυτίσει το όνομά του με το νεανικό κοινό της περιοχής. Οικονομικοί και πλούσιοι μεζέδες και ποικιλίες κρεατικών ή θαλασσινών συνοδεύονται με ρακή, ούζο, τσίπουρο ή κρασί. Ευχάριστο περιβάλλον και φιλική εξυπηρέτηση στα συν.


Comments