Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Quice με μπρόκολο και παρμεζάνα


Λαχταριστή quice loren με μπρόκολο και παρμεζάνα για το πρωινό σας ή για ορεκτικό!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φύλλο για τάρτες
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές μισές φεγγίτες
2 φλιτζάνια μπρόκολο, κομμένα σε κομμάτια μικρού μεγέθους (βεβαιωθείτε ότι είναι μικρά κομμάτια)
6 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι 2% γάλα
½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Ψήστε το φύλλο της τάρτας για περίπου 11-14 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς χρυσό. Αφαιρέστε το φύλλο της τάρτας από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 ° C.
Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε ελαιόλαδο και κρεμμύδια και μαγειρέψτε για περίπου 7 λεπτά. Προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε για επιπλέον 9-10 λεπτά ή μέχρι να μπει το μπρόκολο. Μεταφέρετε σε μια πλάκα και αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε τα αυγά και το γάλα - και ανακατέψτε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια και το μπρόκολο και αφήστε τα με αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε μέσα στην κρούστα βαθύ πιάτο. Μπορεί να έχετε λίγο επιπλέον πλήρωση. (Εάν ναι, κάντε στον εαυτό σας μια ομελέτα!)

Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά (ή περισσότερο, αν χρειαστεί).

Comments