Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

To μυστικό του Γκόρντον Ράμσεϊ για ακόμα πιο λαχταριστή ομελέτα


Για τους περισσότερους από μας, η τρομακτική τηλεοπτική περσόνα του γνωστού σεφ έχει σφραγίσει την άποψή μας για το ποιος είναι ο Γκόρντον Ράμσεϊ.

Μια φιγούρα που ξεστομίζει απίστευτες προσβολές δηλαδή που θα χρειαζόταν σωστό λεξικό για να τις περιλάβει, αναμφίβολα!

Μόνο που πριν γίνει ανάρπαστος τηλεοπτικά, ο Ράμσεϊ ήταν γνωστός για τις φανταστικές συμβουλές που έδινε στον χώρο της μαγειρικής, όντας ένας από τους καλύτερους σεφ παγκοσμίως.

Ας ξαναθυμηθούμε λοιπόν τον παλιό καλό Γκόρντον και το μυστικό που είχε μοιραστεί παλιότερα για τη σωστή ομελέτα, μια συμβουλή που έχει να κάνει με το αλάτισμά της. Θεωρώντας πως το αλάτισμα της ομελέτας στον κατάλληλο χρόνο είναι αποφασιστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα, ο Ράμσεϊ λέει πως πρέπει να την αλατίζουμε μόνο όταν είναι έτοιμη στο τηγάνι. Μερικές στιγμές πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά δηλαδή.

Το πρόωρο αλάτισμά της, ισχυρίζεται, θα της αποστερήσει την απαραίτητη υγρασία. Αν την αλατίσουμε όμως ακριβώς πριν ολοκληρωθεί η παρασκευή της, τότε θα πάρουμε ομελέτα με απαλότερη υφή και πιο ζωντανό χρώμα. Και πεντανόστιμη φυσικά…

Comments