Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Vegetarian μπολονέζ


Λαχταριστή παραλλαγή της μπολονέζ για όσους είναι λάτρεις της vegetarian κουζίνας!

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, πολύ ψιλοκομμένα
2 σέλινα, πολύ ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
350 γραμμάρια κιμά σόγιας
1 φύλλο δάφνης
500ml πετάτα
1 καλής ποιότητας κύβο λαχανικών
100 ml γάλακτος φυτική

μικρό βασιλικό μάτσο, ψιλοκομμένο
600 γραμμάρια μαγειρεμένα σπαγγέτι ή άλλο σχήμα ζυμαρικών (περίπου 250 γραμμάρια αποξηραμένα)
χορτοφάγο σκληρό τυρί

Μέθοδος

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε απαλά το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι. Ανακατέψτε το σκόρδο και το κιμά σόγιας και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά. Προσθέστε το φύλλο δάφνης, το πετάτα, τον κύβο λαχανικών λαχανικών και τα 200ml νερό.

Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 30 λεπτά ή μέχρι όλα τα κομμάτια λαχανικών να είναι τρυφερά και να εξαφανιστούν στη σάλτσα ντομάτας.

Προσθέστε το γάλα, στη συνέχεια, καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Αλατίστε. Εάν η σάλτσα είναι λίγο λεπτή, διατηρήστε τις φυσαλίδες μέχρι να παχυνθεί. Ανακατέψτε το βασιλικό. Σερβίρετε με τα μακαρόνια και το τυρί πάνω από την κορυφή, αν θέλετε. Μπορεί να καταψυχθεί σε μερίδες και να θερμανθεί ξανά.

Comments