Καθώς μια σεζόν πλησιάζει προς το τέλος της, και η αρχή μιας νέας σεζόν βρίσκεται στον ορίζοντα, υπάρχουν πάντα μερικές λεπτές ενδείξεις που αρχίζουμε να παρατηρούμε. Για παράδειγμα, οι μέρες του τέλους του καλοκαιριού δεν φαίνεται να είναι τόσο ζεστές, παρόλο που οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι ακόμα αρκετά υψηλές. Ο αέρας μπορεί να είναι λίγο πιο ξηρός, ο ήλιος δύει νωρίτερα και αυτά τα όμορφα καλοκαιρινά μούρα δεν φαίνεται να έχουν την ίδια γλυκύτητα. Αυτά σίγουρα μοιάζουν με κάποια καταθλιπτικά σημάδια τώρα που τα γράφω. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι η νέα σεζόν έχει πάντα κάποια δικά της φωτεινά σημεία.
Στα τέλη Αυγούστου, τα σύκα φαίνεται να εμφανίζονται παντού. Ανάλογα με την τοποθεσία σας, μπορεί να τις παρατηρήσετε ακόμη και νωρίτερα από αυτό. Αυτό είναι ένα συναρπαστικό οπτικό για μένα. Μου αρέσει να βλέπω τα όμορφα νέα προϊόντα που έχω χάσει για μήνες. Φυσικά, αυτό μου δίνει νέα έμπνευση στην κουζίνα που είναι πολύ διασκεδαστικό να πειραματιστώ. Τα σύκα είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα για να γίνω δημιουργικός. Όχι μόνο τα σύκα είναι εξαιρετικά νόστιμα, αλλά όταν κόβετε το ένα στο μισό, συνειδητοποιείτε ότι είναι εξίσου όμορφα με τη γεύση τους.
Συστατικά:
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο quinoa, κρύο ή θερμοκρασία δωματίου
4 φλιτζάνια ρόκα ή μαρούλι
2 φλιτζάνια μαγειρεμένα κίτρινα παντζάρια, σε κύβους
1 φλιτζάνι φρέσκα σύκα, κομμένα σε τέταρτα
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες
1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα τα βακκίνια
Σάλτσα:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
πρέζα αλάτι
Μέθοδος:
1) Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κύβος 2 φλιτζάνια παντζάρια. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε και αφήστε το στην άκρη.
Ενώ τα παντζάρια βράζουν, κάντε το ντρέσινγκ. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το βαλσάμικο ξύδι, το σιρόπι σφενδάμνου ή το μέλι, τη μουστάρδα και το αλάτι. Χτυπάμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αφήστε στην άκρη και δώστε το χτυπήστε πριν το χρησιμοποιήσετε. Αποθηκεύστε τα υπολείμματα σάλτσας στο ψυγείο.
2) Μαγειρέψτε το quinoa σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφήνω στην άκρη. Μπορείτε να το κάνετε εκ των προτέρων και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
3) Πλύνετε και στεγνώστε τη ρόκα και τα σύκα. Κόψτε τα σύκα σε τέταρτα. Τοποθετήστε τα μικτά χόρτα σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίχνετε 1 κουταλιά του ντρέσινγκ. Προσθέστε το μαγειρεμένο quinoa και τα μαγειρεμένα παντζάρια. Ανακατέψτε. Προσθέστε τα φέτες αμύγδαλα, τα αποξηραμένα βακκίνια και τα φρέσκα σύκα.
Προσθέστε λίγο περισσότερο ντρέσινγκ σύμφωνα με το γούστο σας. Ανακατέψτε απαλά όλα τα συστατικά και σερβίρετε. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το βαλσάμικο ξύδι, το σιρόπι σφενδάμνου ή το μέλι, τη μουστάρδα και το αλάτι. Χτυπάμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Φυλάσσετε στο ψυγείο εάν δεν το χρησιμοποιείτε αμέσως. Διαφορετικά, σερβίρετε αμέσως.
Comments
Post a Comment