Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Κριτσίνια σκόρδου χωρίς γλουτένη



Αυτά τα κριτσίνια διαρκούν περισσότερο από το κανονικό ψωμί καθώς είναι αρκετά στεγνά και έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νερό. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξεμείνουν τόσο γρήγορα και, όταν αποθηκευτούν σωστά, μπορούν να διαρκέσουν για 5 ημέρες.

Σας προτείνουμε να αφήσετε τα ψημένα μπαστούνια να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε μακριά για να αποφύγετε την παγίδευση της συμπύκνωσης. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε μια αεροστεγή σακούλα και πιέστε όσο περισσότερο αέρα μπορείτε. Μπορείτε επίσης να τα διατηρήσετε σε κουτί ή τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο εάν σκοπεύετε να τα φάτε σύντομα.

Τέλος, φυλάξτε τα σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος και αποφύγετε το ψυγείο όπου μπορούν γρήγορα να γίνουν μαλακά και να ξεμείνουν.


Αλεύρι χωρίς γλουτένη 450 g

Καλαμπόκι 50 γρ

Ξανθάνη γόμμα 2 κουταλιές της σούπας

Σκόνη σκόρδου 2 κουταλιές της σούπας

Ρίγανη 2 κουταλιές της σούπας

Αποξηραμένο φασκόμηλο 1 κουταλάκι του γλυκού

Ξηρή μαγιά 7 g

Αλάτι 2 κουταλιές της σούπας

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 50 mL


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε αλεύρι χωρίς γλουτένη, αλεύρι καλαμποκιού, γόμμα ξανθάνης, σκόνη σκόρδου, αποξηραμένη ρίγανη και φασκόμηλο. Στη συνέχεια, προσθέστε αποξηραμένη μαγιά, αλάτι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ζεστό νερό.


Μεταφέρετε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι τα υλικά να ενώσουν σε μια ομαλή και μαλακή ζύμη.


Εάν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο αλεύρι ή νερό για να έχετε τη σωστή συνοχή.


Ζύμη ψωμιού χωρίς γλουτένη σε μπολ Ζύμη ψωμιού χωρίς γλουτένη σε μπολ

Τοποθετήστε ξανά τη ζύμη του ψωμιού στο μπολ και τυλίξτε την σε μεμβράνη.

Αφήστε το να αποδειχθεί σε ζεστό μέρος για 2 ώρες ή έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.


Μερίστε τη ζύμη σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού.


Στη συνέχεια, σκουπίστε την επιφάνεια εργασίας σας με επιπλέον αλεύρι καλαμποκιού για να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το ταψί και να τους αποτρέψετε να κολλήσουν στον πάγκο.


Διαμορφώστε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα και στη συνέχεια σε μια μακριά λωρίδα, κυλώντας το κάτω από τις παλάμες και τα δάχτυλά σας.


Όσο πιο λεπτό τυλίγετε τα ραβδιά, τόσο πιο τραγανό θα μαγειρευτούν μόλις μαγειρευτούν.


Διαμορφωμένα Κριτσίνια Διαμορφωμένα Κριτσίνια


Αφήστε τα Κριτσίνια να αποδειχθούν για 20 λεπτά κάτω από μια πετσέτα για να μην στεγνώσουν.


Πριν τα ψήσετε, μπορείτε να βουρτσίζετε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο αναμεμιγμένο με σκόνη σκόρδου για επιπλέον γεύση και τραγανότητα - ή απλά τα μαγειρεύετε όπως είναι.


Ψήνουμε τα μπαστούνια σκόρδου για 15-20 λεπτά στους 230 ° C για στατικούς φούρνους ή στους 210 ° C  για φούρνους ανεμιστήρα.


Μόλις έχουν μια υπέροχη χρυσή κρούστα, βγάλτε τα από το φούρνο και μεταφέρετε τα σε ένα συρμάτινο ράφι.


Αφήστε τα να κρυώσουν και τραγανίστε για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε ή το αποθηκεύσετε.


Πόσο καιρό διατηρούνται τα Κριτσίνια;


Comments