Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μπισκότα με ταχίνι και σπόρους chia

 


Αυτά τα μπισκότα πρωινού με ταχίνι είναι τόσο νόστιμα και με υγιεινά συστατικά όπως σπόρους chia, μέλι, μπανάνα και αλεύρι αμυγδάλου!

  Μάθημα Επιδόρπιο

  Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά

  Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

1 ¼ φλιτζάνι βρώμη

¼ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου

¼ φλιτζάνι σπόρους chia

¼ φλιτζάνι μέλι

⅓ φλιτζάνι πουρέ μπανάνας

¼ φλιτζάνι ταχίνι

1 αυγό

¼ φλιτζάνι σκούρα μίνι σοκολάτα

Οδηγίες

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να αναμυχνθούν καλά.

Χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας 1 1/2 κουταλιά της σούπας και ρίξτε κάθε μπάλα ζύμης μπισκότων σε ένα ταψί επενδεδυμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Πιέστε ελαφρά προς τα κάτω τις παλάμες των χεριών σας. Ψήστε τα μπισκότα για 9-15 λεπτά. σε φούρνο 350 βαθμών. Φυλάσσετε στο ψυγείο.

Comments