Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Crumble vegan με βατόμουρα

 


Αυτό το χορτοφάγο crumble δεν περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι χωρίς γλουτένη και είναι πολύ εύκολο για να φτιαχτεί! Αυτό το τραγανό vegan crumble είναι το καλύτερο γιατί είναι υγιεινό, προσαρμόσιμο και ιδανικό για πρωινό ή επιδόρπιο!


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


3 φλιτζάνια κατεψυγμένα βατόμουρα 

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας αραρούτι

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας (για λίπανση)


1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο (ψιλοκομμένο)

1 1/4 φλιτζάνι βρώμη χωρίς γλουτένη

1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου

1/4 φλιτζάνι (περίπου 5) χουρμάδες (ψιλοκομμένους)

4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (λιωμένο)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C.

Προσθέστε τα βατόμουρα σε μια κατσαρόλα με λάδι, με κατσαρόλα. Προσθέστε τα συστατικά γέμισης (ζάχαρη καρύδας, χυμό λεμονιού, αραρούτι) με τα βατόμουρα και ανακατέψτε καλά.

Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε τα θρυμματισμένα συστατικά (αμύγδαλα, βρώμη, αλεύρι αμυγδάλου, χουρμάδες, σιρόπι σφενδάμου, λιωμένο λάδι καρύδας) και ανακατέψτε καλά.

Γεμίστε ομοιόμορφα το γέμισμα και στη συνέχεια ψήστε για 45 λεπτά έως 50 λεπτά έως ότου να γίνει τραγανή και χρυσή καφετιά κρούστα. Συμπληρώστε με παγωτό βανίλια χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα.

Comments