Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Ατομική μηλόπιτα με φύλλο


Μόνο με τρία υλικά! Δοκιμάστε τη για πρωινό!


Υλικά

2 μήλα, ξεφλουδισμένα

1/3 φλ. τσαγιού ακατέργαστη ζάχαρη, έξτρα για το γαρνίρισμα

2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

Κόψτε τα μήλα στα τέσσερα και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό.

Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε με τη ζάχαρη. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας στη μέση και στη συνέχεια κάθε μισό σε τρία ίσα ορθογώνια.


Βουρτσίστε το περίγραμμα ενός ορθογωνίου με νερό και γεμίστε με μια κουταλιά από το μείγμα του μήλου.

Πάρτε ένα άλλο ορθογώνιο φύλλο σφολιάτας και κάντε μερικές σχισμές σε αυτό, προσέχοντας να μην το κόψετε κατά μήκος. Τοποθετήστε αυτό το κομμάτι πάνω από το μήλο, πιέζοντας τα δύο κομμάτια ζύμης στις άκρες ώστε να κλείσουν σαν φάκελος.


Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίστε με επιπλέον ζάχαρη.

Ψήστε για 12- 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να ροδίσει.

Comments