Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Ψημένες πατάτες στον φούρνο

 


Τι είναι μια διπλά ψημένη πατάτα;

Μια διπλά ψημένη πατάτα είναι απλή στην ιδιοφυΐα και τη νοστιμιά της. Ουσιαστικά είναι πατάτες φούρνου που είναι μισοκομμένες και κομμένες ελαφρώς. Η ψιλοκομμένη σάρκα πατάτας πολτοποιείται και αναμιγνύεται με πράγματα όπως κρέμα γάλακτος, βούτυρο και κρεμμύδι και η γέμιση στη συνέχεια γεμίζετε ξανά στις φλούδες της πατάτας. Τα πασπαλίζουμε με τυρί και τα ψήνουμε μέχρι να λιώσει. 


Έχετε φτιάξει αυτή τη συνταγή; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να μας πείτε πώς πήγε.


ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 5 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

4 πατάτες πλυμένες 

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τρυπάμε τις πατάτες παντού με ένα πιρούνι. Τρίβουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και μετά βάζουμε σε ταψί.

Ψήστε μέχρι να τρυπηθούν εύκολα οι πατάτες με ένα πιρούνι, 1 ώρα έως 1 ώρα και 30 λεπτά.

Comments