Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σιροπιαστή καρυδόπιτα βήμα - βήμα



Σιροπιαστή καρυδόπιτα για να την απολαύσετε με το καφεδάκι σας!

Υλικά


Για 6-8 μερίδες

Για την καρυδόπιτα


6 αυγά

200 γραμμάρια ζάχαρη

170 γραμμάρια καρύδια ψιλοτριμένα

115 γραμμάρια σιμιγδάλι

2 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο σκόνη

1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ


Για το σιρόπι

400 γραμμάρια ζάχαρη

400 γραμμάρια νερό

1 κουταλιά του χυμό λεμονιού

2 φλούδες πορτοκάλι

3 κουταλιές της σούπας κονιάκ













Εκτέλεση


Για την καρυδόπιτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, στη δυνατή ταχύτητα για 15 λεπτά ή έως ότου έχουμε ένα αφράτο μείγμα που έχει  ανοιχτό κίτρινο χρώμα και έχει διπλασιαστεί σε όγκο.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στα αυγά και το μείγμα από το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα

Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.


Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά.

Ελέγχουμε εάν η καρυδόπιτά μας είναι έτοιμη με ένα μαχαίρι που το βυθίζουμε και πρέπει να είναι στεγνό όταν θα το βγάλουμε από το γλυκό.

Εάν δεν είναι καθαρό, ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-6 λεπτά, πριν το σιροπιάσουμε.


Για το σιρόπι

Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι , το πορτοκάλι φλουδες και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία της κουζίνας και προσθέτουμε το κονιάκ.

Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε επάνω στο γλυκό μερικές κουταλιές από το ζεστό σιρόπι.

Σιγά σιγά το ρίχνουμε το σιρόπι. 

Comments