Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Ποιο είναι το λαχανικό που «καίει» θερμίδες



Μπορείτε να το εντάξετε με διάφορους τρόπους στη διατροφή σας

Σίγουρα η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων είναι σημαντική μιας και αποτελούν μια πολύ καλή πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.


Ωστόσο κάποια από αυτά πετυχαίνουν ακόμη περισσότερα και μας βοηθούν ακόμη και με την απώλεια κιλών. Κι αυτό γιατί υπάρχουν κάποια λαχανικά που βοηθούν στην καύση των θερμίδων. Όχι μόνο δεν παχαίνει, δηλαδή, αλλά μας βοηθάει και να αδυνατίσουμε.


Ο λόγος για το περίφημο σέλινο το οποίο έχει την μοναδική και σημαντική ιδιότητα να οδηγεί σε καύση έως και διπλάσιων θερμίδων από αυτές που παρέχει. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έγιναν σχετικά με αυτό, ένα άτομο που κατανάλωσε σέλινο παίρνοντας 53 θερμίδες, έκαψε περισσότερες χάρη σε αυτό. Σύμφωνα, επίσης, με τη μελέτη η πολτοποίηση του λαχανικού επιτρέπει να διασπαστούν οι φυτικές του ίνες και να απελευθερωθούν τα θρεπτικά συστατικά του, με αποτέλεσμα το συκώτι να εργάζεται πιο εντατικά, κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερες καύσεις.

Comments