Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σούπα με σπανάκι και μοσχοκάρυδο

 











Λαχταριστή και εύκολη σούπα για το βραδινό σας!


Υλικά


1 κιλό σπανάκι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι

4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος

1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο νερό το σπανάκι. Βράζουμε το σπανάκι χωρίς νερό για 6 λεπτά.


Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ για να πολτοποιηθεί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα.


Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι και τον πουρέ από σπανάκι. Βράζουμε τη σούπα για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα.

Ξαναβάζουμε τη σούπα στο μάτι για να ζεσταθεί λίγο ακόμα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.


Comments