Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Σούπα με σπανάκι και μοσχοκάρυδο

 











Λαχταριστή και εύκολη σούπα για το βραδινό σας!


Υλικά


1 κιλό σπανάκι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι

4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος

1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο νερό το σπανάκι. Βράζουμε το σπανάκι χωρίς νερό για 6 λεπτά.


Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ για να πολτοποιηθεί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα.


Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι και τον πουρέ από σπανάκι. Βράζουμε τη σούπα για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα.

Ξαναβάζουμε τη σούπα στο μάτι για να ζεσταθεί λίγο ακόμα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.


Comments