Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Βαρκούλες από αβοκάντο με σαλάτα τόνου



Σερβίρετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, σε πράσινη σαλάτα ή απολαύστε την σκέτη!


Υλικά

1 ώριμο αβοκάντο

2 κονσέρβες τόνου

1/2 κόκκινο μήλο, ψιλοκομμένο

1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

1/2 φλ. τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο

1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ. γλ. αποξηραμένο άνηθο

1/2 κ. γλ. μουστάρδα Dijon

1/4 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


Σε ξύλο κοπής κόβετε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και τη φλούδα, τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι.

Προσθέστε τον τόνο, το μήλο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τα φρυγανισμένα καρύδια, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, τη μουστάρδα Dijon, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Απλώστε σε φρυγανισμένο ψωμί, πάνω σε πράσινη σαλάτα ή απολαύστε το άλειμμα σκέτο.

Comments