Τρουφάκια σοκολάτας με 3 υλικά

Αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας με ορεο δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά υλικά για αυτό το εύκολο γλυκό. Θα λατρέψετε αυτές τις τρούφες με 3 συστατικά! Συστατικά 1 πακέτο μπισκότα Oreo ή 36 μπισκότα 225 γρ μπλοκ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 225 γρ σοκολάτα, ψιλοκομμένη προαιρετικά: θρυμματισμένα ζαχαρωτά, ξηροί καρποί, επιπλέον σοκολάτα κ.λπ. για διακόσμηση Οδηγίες Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Εάν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη σακούλα Ziploc και έναν πλάστη για να τα συνθλίψετε.  Μόλις θρυμματιστούν τα μπισκότα, προσθέστε το τυρί κρέμα, σε κομμάτια, στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενωθούν ή ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το χέρι χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις ενωθεί καλά το μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει.  Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι, σχηματίστε από το μείγμα μικρές, ίσου μεγέθους μπαλί...

Πολίτικο κιουνεφέ

 

















Αν ψάχνετε για την καλύτερη αυθεντική συνταγή για κιουνεφέ (που προφέρεται και ως Knafeh), τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Αυτό το κλασικό επιδόρπιο της Μέσης Ανατολής είναι ό,τι περιμένατε ποτέ.

Συστατικά

Για να την προετοιμάσετε:


350 γραμμάρια φύλλο για κανταϊφι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο

Για να φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής χωρίς αυγά:

2 φλιτζάνια πλήρες γάλα

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

4 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

Για να φτιάξετε το απλό σιρόπι:

2 κούπες ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή ροδόνερο προαιρετικά

Για γαρνίρισμα:

Φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα

Οδηγίες

Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφήστε το να βράσει για 9 λεπτά, αλλά αν θέλετε το σιρόπι να είναι πιο πηχτό, βράστε για 13 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο ή το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά. Κάποιοι προσθέτουν χυμό λεμονιού όσο βράζει το σιρόπι, αλλά αφαιρεί τη γεύση του λεμονιού. Ως εκ τούτου, προτιμώ να το προσθέσω αφού σβήσω τη φωτιά.

Αφήνουμε το σιρόπι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέστε όλα τα υλικά της κρέμας ζαχαροπλαστικής, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το καλαμποκάλευρο, σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.

Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και να γίνει πηχτή και κρεμώδης υφή. Σβήνουμε τη φωτιά.

Για το κιουνεφέ:

Ανάβουμε το φούρνο στους 200C.

Κόψτε τη ζύμη κιουνεφέ σε μήκος μίας ίντσας. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τη ζύμη για κανταϊφι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και να την χτυπήσετε τρεις έως τέσσερις φορές.


Τοποθετήστε τη ζύμη κιουνεφέ σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και προσπαθήστε να διαχωρίσετε την τριμμένη κιουνεφέ από το να κολλήσει μεταξύ τους με τα χέρια σας.

Προσθέστε τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής στη ζύμη και ανακατέψτε με τα χέρια σας.

Ρίξτε το μισό γκι και ανακατέψτε καλά, φροντίζοντας να στρώσετε όλη τη ζύμη τρίβοντας τη ζύμη ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό και ανακατέψτε καλά. Ο όγκος της ζύμης κιουνεφέ θα μειωθεί λίγο μετά την προσθήκη του βουτύρου.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 25 εκ. Ακόμα κι αν το ταψί ήταν αντικολλητικό, η λαδόκολλα ή το βούτυρο θα έδιναν ένα χρυσαφί χρώμα στο κιουνεφέ κατά το ψήσιμο.

Τοποθετήστε λίγο περισσότερο από τη μισή ζύμη κιουνεφέ στη λαδόκολλα και μοιράστε ομοιόμορφα. Προσπαθήστε να πιέσετε τη ζύμη προς τα κάτω και στα πλάγια για να δημιουργήσετε άκρες. Για να βεβαιωθείτε ότι το κιουνεφέ πιέζεται σωστά, τοποθετήστε λαδόκολλα πάνω από το κιουνεφέ, τοποθετήστε ένα μικρότερο ταψί (8 ίντσες ή 6 ίντσες) πάνω από το λαδόχαρτο και αρχίστε να πιέζετε από τη μέση προς τις άκρες όπως φαίνεται στο βίντεο.


Περιχύνουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής την κιουνεφέ που έχουμε ετοιμάσει και με μια σπάτουλα την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Μοιράστε την υπόλοιπη ζύμη κιουνεφέ πάνω στην κρέμα ζαχαροπλαστικής και πιέστε απαλά με τα χέρια σας.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 με 50 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ζεστός είναι ο φούρνος σας. Ο στόχος εδώ είναι να γίνει χρυσός ο πυθμένας του κιουνεφέ.

Σβήνουμε τον φούρνο και ανάβουμε το μπόιλερ για να δώσει ένα χρυσαφί χρώμα στην επιφάνεια. Σε ορισμένους φούρνους, δεν χρειάζεται να ανάψετε το κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής, καθώς η θερμότητα κατανέμεται ομοιόμορφα, αλλά έχω παρατηρήσει ότι πρέπει να ανάψετε το κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής στους περισσότερους φούρνους αερίου.

Βγάζουμε την κιουνεφέ από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει όσο είναι στο ταψί για 6 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε την κιουνεφέ σε πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνουμε το σιρόπι ομοιόμορφα από πάνω. Αφήνουμε λίγο σιρόπι στο πλάι. Μερικοί άνθρωποι λατρεύουν να προσθέτουν περισσότερο σιρόπι στο κιουνεφέ τους.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης.


Σερβίρετε ζεστό ή ζεστό με καφέ ή τσάι.

 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 6 άτομα Θερμίδες: 636 kcal 

Comments