Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Σούπα γλυκοπατάτας με καρότα



Η σούπα γλυκοπατάτας είναι ένα μεγάλο μπολ απόλαυσης. Είναι vegan, έχει φθηνά υλικά, φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα. Μπορεί επίσης να καταψυχθεί για μελλοντικά γεύματα και δείπνα. Τελειότητα!

Κάθε μερίδα παρέχει 234 kcal, 3g πρωτεΐνης, 43g υδατάνθρακες (εκ των οποίων 16g σάκχαρα), 4g λιπαρά (εκ των οποίων 0,5g κορεσμένα), 9g φυτικές ίνες και 0,5g αλάτι.


Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο

2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

4 εκ. φρέσκο ​​τζίντζερ ρίζας, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες κόκκινου τσίλι

700 γρ γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

ζωμός λαχανικών 1/2 λίτρo

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε το τζίντζερ, το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και τηγανίστε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν.


Ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες και τον ζωμό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με το καπάκι για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.


Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε τη σούπα, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ με ραβδιά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εναλλακτικά, ρίξτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε.


Συμβουλές συνταγής

Μπορείτε να καταψύξτε σε ατομικές μερίδες έως και τρεις μήνες. Ξεπαγώστε εντελώς πριν το ζεστάνετε σε κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Για διασκεδαστικές γαρνιτούρες, περιχύστε λίγο γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος σε κάθε μπολ ή πασπαλίστε με λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο ή τηγανίστε μια πρέζα σπόρους κύμινου και νιφάδες τσίλι σε λίγο λάδι και ανακατέψτε στη σούπα.

Comments