Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σούπα γλυκοπατάτας με καρότα



Η σούπα γλυκοπατάτας είναι ένα μεγάλο μπολ απόλαυσης. Είναι vegan, έχει φθηνά υλικά, φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα. Μπορεί επίσης να καταψυχθεί για μελλοντικά γεύματα και δείπνα. Τελειότητα!

Κάθε μερίδα παρέχει 234 kcal, 3g πρωτεΐνης, 43g υδατάνθρακες (εκ των οποίων 16g σάκχαρα), 4g λιπαρά (εκ των οποίων 0,5g κορεσμένα), 9g φυτικές ίνες και 0,5g αλάτι.


Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο

2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

4 εκ. φρέσκο ​​τζίντζερ ρίζας, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες κόκκινου τσίλι

700 γρ γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

ζωμός λαχανικών 1/2 λίτρo

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε το τζίντζερ, το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και τηγανίστε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν.


Ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες και τον ζωμό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με το καπάκι για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.


Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε τη σούπα, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ με ραβδιά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εναλλακτικά, ρίξτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε.


Συμβουλές συνταγής

Μπορείτε να καταψύξτε σε ατομικές μερίδες έως και τρεις μήνες. Ξεπαγώστε εντελώς πριν το ζεστάνετε σε κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Για διασκεδαστικές γαρνιτούρες, περιχύστε λίγο γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος σε κάθε μπολ ή πασπαλίστε με λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο ή τηγανίστε μια πρέζα σπόρους κύμινου και νιφάδες τσίλι σε λίγο λάδι και ανακατέψτε στη σούπα.

Comments