Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Αλμυρά μάφινς με πεπερόνι

Με ζύμη για πίτσα για το πρωινό σας!


Υλικά

300 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα

10 κ. σ. σάλτσα πίτσας

10 φέτες πεπερόνι

10 κ. σ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, ή όσο χρειάζεται

Εκτέλεση


Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μία φόρμα μάφιν.


Χωρίστε τη ζύμη και τοποθετήστε στις θήκες μάφιν. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πίτσας σε κάθε θήκη και από πάνω 1 φέτα πεπερόνι και 1 κουταλιά της σούπας τυρί μοτσαρέλα.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να λιώσει το τυρί, περίπου 10 λεπτά.

Comments