Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Εύκολη μους σοκολάτας με πορτοκάλι

Πρόταση για δροσιστικό επιδόρπιο για όλες τις ώρες!


Υλικά

200 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια

2 κ. σ. καφέ (παρασκευασμένο, όχι σε σκόνη)

6 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Με ένα γουδί πιέστε το ξύσμα του πορτοκαλιού μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.

Τοποθετήστε την σοκολάτα, τον καφέ και την πάστα πορτοκαλιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μπεν μαρί.

Ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα για περίπου 5 λεπτά.

Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.

Χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών με το αλάτι.

Προσθέστε τους κρόκους στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίξτε από πάνω και τα ασπράδια των αβγών και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά.

Τοποθετήστε το μείγμα σε μικρά ποτήρια επιδόρπιου ή ένα μεγάλο πιάτο.

Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες ή ένα ολόκληρο βράδυ.

Comments