Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Campari & Elderflower Gin Sour


Το sour είναι ένα είδος κοκτέιλ και πολλά διαφορετικά κοκτέιλ εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Ένα sour κοκτέιλ συνήθως αποτελείται από ένα αλκοόλ, χυμό λεμονιού ή λάιμ, ένα γλυκαντικό και μερικές φορές ένα ασπράδι αυγού. Αυτό είναι ένα πρότυπο που λειτουργεί καλά με πολλά διαφορετικά αποστάγματα και άλλες γεύσεις μπορούν να προστεθούν χρησιμοποιώντας λικέρ ή σιρόπια!


Συστατικά

40 γρ τζιν

15 γρ Campari

15 γρ Σιρόπι Σαμπούκου

20 γρ χυμός λεμονιού

1 ασπράδι αυγού

Οδηγίες

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και ανακινήστε για 10-20 δευτερόλεπτα.

Προσθέστε πάγο και ανακινήστε ξανά.

Σούρωσε σε ένα παγωμένο ποτήρι.

Comments