Αυτή η συνταγή για γρήγορο ψωμί με γλάσο cranberry και πορτοκάλι είναι τόσο γλυκιά με κράνμπερι και πορτοκάλια που σκάνε σε κάθε μπουκιά και ολοκληρώνεται με γλυκό γλάσο πορτοκαλιού!
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
1 ώρα
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
1 ώρα 15 λεπτά
ΜΕΡΙΔΙΕΣ
12 φέτες
ΘΕΡΜΙΔΕΣ
242 kcal
Υλικά
1/4 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγα
3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries
1 πορτοκάλι ψιλοκομμένο
Για το γλάσο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1-2 κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκαλιού
ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λαδώνουμε ένα ταψί ή στρώνουμε με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο κρέμα και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού. Διπλώνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να ενωθούν.
Προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώστε απαλά σε κομμάτια cranberries και πορτοκαλιού.
Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήστε για 45 λεπτά έως μία ώρα μέχρι να ψηθεί και μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του να βγει καθαρή. Στα μισά του ψησίματος, τοποθετήστε χαλαρά ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο από πάνω για να μην μαυρίσει πολύ γρήγορα. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει τελείως στο ταψί πριν το γεμίσετε με γλάσο.
Για το γλάσο
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο χυμό πορτοκαλιού για να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή. Περιχύστε πάνω από το κρύο ψωμί!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αποθήκευση:
Αποθηκεύστε το ψωμί σε αεροστεγή σακούλα κατάψυξης ή δοχείο έως και 6 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Ή παγώστε το τυλίγοντάς το πρώτα σε μεμβράνη και μια σακούλα κατάψυξης για να παγώσει έως και 3 μήνες.
Χρήσιμη συμβουλή:
Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι. Αυτή είναι η πιο κοινή αιτία για σκληρό ψωμί ή ανομοιόμορφο ψήσιμο.
** Οι θρεπτικές αξίες και ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλουν λόγω των διαφορών στις θερμοκρασίες της συσκευής και στην επιλογή προϊόντων.
Comments
Post a Comment