Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Patatas a lo pobre


Υλικά

800 γραμμάρια πατάτες 

2 κόκκινες πιπεριές

3 κόκκινα ή λευκά κρεμμύδια

6 σκόρδο (ολόκληρες, χωρίς φλούδα)

8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

1 γραμμάριο γλυκιά πάπρικα

6 φύλλα δάφνης

2 κλωναράκια θυμάρι (περίπου 2 γραμμάρια)

1 λεμόνι (κομμένο σε φέτες)

Αλάτι και πιπέρι 


Οδηγίες

Αρχικά, θερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C.

Κόψτε τις πατάτες σε πάχος 1 εκ. και ρίξτε τις στο ταψί.

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και πετάμε τα κοτσάνια και τους σπόρους, κόβουμε τη φλούδα και τη σάρκα σε λεπτές λωρίδες και τις προσθέτουμε στο ταψί.

Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 8. Χρησιμοποιήστε το πλάι του μαχαιριού για να ανοίξετε τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέστε και τα δύο στο δίσκο.

Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε άφθονα. 

Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα (ή τα χέρια σας) για να ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί, διασφαλίζοντας ότι όλα έχουν μια καλή επικάλυψη από το ελαιόλαδο και το καρύκευμα.

Μόλις ο φούρνος φτάσει σε θερμοκρασία ψησίματος, βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι και ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να ροδίσουν οι πατάτες. Τα κρεμμύδια πρέπει να έχουν καραμελώσει ελαφρώς.



Comments