Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Aperol spritz στο σπίτι

Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα κλασικό Aperol spritz! Αυτά τα αφρώδη ιταλικά κοκτέιλ είναι αναζωογονητικά και τόσο εύκολα στην παρασκευή τους. Τα Aperol spritz είναι καλύτερα να φτιάχνονται ένα προς ένα, οπότε η συνταγή είναι γραμμένη για να δώσει ένα κοκτέιλ και μπορείτε να φτιάξετε κι άλλα αν χρειαστεί. 


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ανά κοκτέιλ


Πάγος

85 γρ  Aperol

85 γρ ξηρό Prosecco

28 γρ σόδα ή ανθρακούχο νερό χωρίς γεύση

Φέτα πορτοκάλι, για γαρνίρισμα

Χυμό από γκρέιπφρουτ κόκκινο προαιρετικά


ΟΔΗΓΙΕΣ

Προσθέστε πάγο σε ένα ποτήρι κρασιού μέχρι να γεμίσει σχεδόν. Ρίχνουμε το Aperol (συνήθως το βάζω στο μάτι και ρίχνω μέχρι να γεμίσω περίπου το ένα τρίτο του ποτηριού).

Ρίχνουμε ίση ποσότητα Prosecco. Γεμίστε το ποτό σας με σόδα και λίγο από χυμό γκρέιπφρουτ και προσθέστε μια φέτα πορτοκάλι!

Comments