Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κρέμα μάνγκο με μούρα



Αυτή η κρέμα μάνγκο με μούρα είναι ένα καταπληκτικό επιδόρπιο που συνδυάζεται με φρέσκα μάνγκο, λάιμ, δύο είδη γάλακτος και τελειώνει με  φρέσκα μούρα.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος: 4 ώρες


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

580 γραμμάρια, περίπου δύο μεγάλα ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσι

1  κουτί ζαχαρούχο γάλα

1  κουτί γάλα εβαπορέ

3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ

Περίπου 3 φλιτζάνια ανάμεικτα φρέσκα μούρα


ΟΔΗΓΙΕΣ

Προσθέστε τα μάνγκο, το συμπυκνωμένο γάλα, το εβαπορέ γάλα και το χυμό λάιμ σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να πήξει.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Σερβίρουμε με διάφορα μούρα και προαιρετικά σαντιγί.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Θερμίδες


156,91

Λίπος (γραμμάρια)


3.41

Σάβ. Λίπος (γραμμάρια)


1,94

Υδατάνθρακες (γραμμάρια)


30.31

Φυτικές ίνες (γραμμάρια)


1,84

Καθαροί υδατάνθρακες


28,47

Ζάχαρη (γραμμάρια)


27,94

Πρωτεΐνη (γραμμάρια)


3.21

Νάτριο (χιλιοστόγραμμα)


42,9

Χοληστερίνη (γραμμάρια)


11.6


Comments