Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Φρέσκα στρείδια με ντρέσινγκ μινιονέτας

Φρέσκα στρείδια σερβιρισμένα με dressing μινιόν, υπάρχει λόγος που αυτό το κλασικό γαλλικό dressing σερβίρεται με στρείδια εδώ και 100 χρόνια!

Συστατικά

Μισό κιλό φρέσκα ​​στρείδια με ½ κέλυφος (Χρησιμοποιήσαμε στρείδια του Ειρηνικού)

2 εσαλότ καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους

¼ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί

¼ φλιτζάνι μεταλλικό νερό

Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα εσαλότ κομμένα σε κύβους, το ξύδι από κόκκινο κρασί και το μεταλλικό νερό και ανακατεύουμε καλά.

Καρυκεύουμε με μια πρέζα αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι, το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε το ντρέσινγκ να μαριναριστεί για μερικές ώρες.

Για να προετοιμάσετε τα στρείδια σας, ελέγξτε για τυχόν κέλυφος και, στη συνέχεια, κόψτε το μύδι που συγκρατεί το στρείδι στο κέλυφος.

Σερβίρετε τα στρείδια σας σε ένα στρώμα πάγου με μια πλευρά από το ντρέσινγκ μινιόν και απολαύστε!

Comments