Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μπακαλιάρος με σάλτσα ψημένης πιπεριάς και κολοκυθάκια


Τρυφερός μπακαλιάρος ψημένος πάνω από ένα στρώμα με κολοκυθάκια, κίτρινη σκουός και κρεμμύδια σε μια κρεμώδη κόκκινη σάλτσα ψημένης πιπεριάς! Η μεσογειακή εκδοχή για το εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου.


Συστατικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

12 oz. βάζο ολόκληρες ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο, περίπου 5-6 μέτριες σκελίδες

2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι

4 φιλέτα μπακαλιάρου

1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο ζουλιέν

1 μικρό (8 oz.) κίτρινο σκουός κομμένη ζουλιέν

1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1–2 κ.σ. φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

Αλάτι και φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βράζουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τον βασιλικό στο ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.

Μεταφέρετε το μείγμα πιπεριάς σε ένα μούλτι ή μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί, ξύνοντας τις πλευρές.

Επιστρέψτε το μείγμα στο ίδιο τηγάνι και προσθέστε κρέμα, τυρί παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Στρώνουμε τα κολοκυθάκια, τις κίτρινες κολοκύθες και τα κρεμμύδια στον πάτο ενός ταψιού ή πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε, για γεύση.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και στρώνουμε σε μία στρώση πάνω από τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό παντού.

Ρίχνουμε με κουτάλι τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς πάνω από τον μπακαλιάρο, απλώνοντας ομοιόμορφα έτσι ώστε όλος ο μπακαλιάρος να καλυφθεί με σάλτσα.

Ψήνετε για 25-35 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Ο χρόνος μαγειρέματος θα εξαρτηθεί από το πάχος του μπακαλιάρου.

Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά, ακάλυπτα, πριν σερβίρουμε.

Comments