Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μπακαλιάρος με σάλτσα ψημένης πιπεριάς και κολοκυθάκια


Τρυφερός μπακαλιάρος ψημένος πάνω από ένα στρώμα με κολοκυθάκια, κίτρινη σκουός και κρεμμύδια σε μια κρεμώδη κόκκινη σάλτσα ψημένης πιπεριάς! Η μεσογειακή εκδοχή για το εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου.


Συστατικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

12 oz. βάζο ολόκληρες ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο, περίπου 5-6 μέτριες σκελίδες

2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι

4 φιλέτα μπακαλιάρου

1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο ζουλιέν

1 μικρό (8 oz.) κίτρινο σκουός κομμένη ζουλιέν

1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1–2 κ.σ. φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

Αλάτι και φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βράζουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τον βασιλικό στο ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.

Μεταφέρετε το μείγμα πιπεριάς σε ένα μούλτι ή μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί, ξύνοντας τις πλευρές.

Επιστρέψτε το μείγμα στο ίδιο τηγάνι και προσθέστε κρέμα, τυρί παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Στρώνουμε τα κολοκυθάκια, τις κίτρινες κολοκύθες και τα κρεμμύδια στον πάτο ενός ταψιού ή πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε, για γεύση.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και στρώνουμε σε μία στρώση πάνω από τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό παντού.

Ρίχνουμε με κουτάλι τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς πάνω από τον μπακαλιάρο, απλώνοντας ομοιόμορφα έτσι ώστε όλος ο μπακαλιάρος να καλυφθεί με σάλτσα.

Ψήνετε για 25-35 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Ο χρόνος μαγειρέματος θα εξαρτηθεί από το πάχος του μπακαλιάρου.

Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά, ακάλυπτα, πριν σερβίρουμε.

Comments