Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Χαλβάς με άρωμα λεμονιού



Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Πεντανόστιμος χαλβάς λεμονιού. Ιδιαίτερα αγαπητός, σε κάθε τραπέζι!


Υλικά

5 κούπες νερό

1 κούπα κορν φλάουρ

1 ξύσμα λεμονιού

2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο

150 γρ. μαργαρίνη

2 μισή κούπες ζάχαρη


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 1 κούπα κρύο νερό.

Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 4 κούπες νερό και τις αναμιγνύουμε με το κορν φλάουρ.

Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.


Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και μετά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Τέλος, βάζουμε το χαλβά μας σε μια φόρμα βουτυρωμένη και τον αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.

Ο χαλβάς είναι έτοιμος.


Συμβουλές

Αν είστε λάτρεις του ξινού, μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού αντί για ξύσμα, για να δώσετε πιο έντονη γεύση στον χαλβά σας.

Comments