Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Λαζάνια με κιμά μοσχαρίσιο και μείγμα τριών τυριών



Αυτή είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ συνταγή για ρολά λαζάνια! Είναι στρώσεις με γέμιση 3 τυριών, αλμυρή σάλτσα κρέατος και από πάνω λιωμένο τυρί. Μιάμ!

Συστατικά

Γέμιση τυριού

425 γρ. τυρί ρικότα

1 μεγάλο αυγό

2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα

½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού το καθένα: αλάτι, αποξηραμένος βασιλικός, αποξηραμένος μαϊντανός

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι


Σάλτσα κρέατος

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

½ κιλό αλεσμένο λουκάνικο

3 σκελίδες σκόρδο

½ φλιτζάνι ζωμός κότας

32 ουγκιές. σάλτσα μαρινάρα

1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire


Για τα λαζάνια

12 noodles λαζάνια, συν επιπλέον σε περίπτωση που σπάσουν μερικά

1,5 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα

Εξοπλισμός

1 πυρέξ μεγάλο

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μείγμα της γέμισης των τυριών και αφήστε το στην άκρη. Πάρτε ½ φλιτζάνι από τη σάλτσα μαρινάρα και απλώστε την στον πάτο του πυρέξ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και αφήνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.

Όσο το νερό ζεσταίνεται, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά. (Αυτό τους επιτρέπει να απελευθερώσουν λίγη ζάχαρη που αντισταθμίζει την οξύτητα της ντομάτας.)

Προσθέστε τον κιμά και το λουκάνικο και αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να σπάσετε το κρέας ώστε να είναι πολύ λεπτό και θρυμματισμένο. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί. Προσθέστε σκόρδο το τελευταίο λεπτό. Στραγγίστε το υπερβολικό λίπος.

Προσθέστε το ζωμό κότας και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για να «καθαρίσετε» τον πάτο και τα πλαϊνά της κατσαρόλας. Προσθέστε την υπόλοιπη σάλτσα μαρινάρας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε.

Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει απαλά ενώ βράζετε τα λαζάνια να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Αυτό εμποδίζει το ψήσιμο των ζυμαρικών και τα δροσίζει για εύκολο χειρισμό.

Στρώνουμε τα noodles σε λαδόκολλα.

Απλώστε μια ομοιόμορφη στρώση από το μείγμα τυριού πάνω από κάθε noodle λαζάνια, περίπου 2 ½ κουταλιές της σούπας το καθένα.

Απλώστε ¼ φλιτζάνι σάλτσα πάνω από κάθε noodle, (3 φλιτζάνια συνολικά) και κρατήστε το υπόλοιπο.

Τυλίγουμε τα noodles (σφιχτά, κρατώντας τη γέμιση) και τα μεταφέρουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κρέατος και μετά πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Ψεκάστε αλουμινόχαρτο με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος και τοποθετήστε το με την πλευρά του ψεκασμού προς τα κάτω πάνω από το ταψί για να μην κολλήσει το τυρί.

Ψήνουμε για 35 λεπτά. Εάν θέλετε, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε το στους 230° C για να ροδίσει περισσότερο το πάνω μέρος, παρακολουθήστε το προσεκτικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αφαιρέστε και γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Comments