Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Φιλέτο γαλοπούλας στη σχάρα με λεμόνι, κάπαρη και σάλτσα λευκού κρασιού

Λάτρεις των λεμονιών και των λαχταριστών πιάτων, αυτή η συνταγή για ψητή γαλοπούλα με λεμόνι, λευκό κρασί και σάλτσα κάπαρης θα σας ενθουσιάσει!


Συστατικά

Για τις κοτολέτες γαλοπούλας

4 κομμάτια από στήθος γαλοπούλας (125 g το καθένα)

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅔ φλιτζάνι αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το μαγείρεμα)

Για τη σάλτσα λεμονιού και λευκού κρασιού

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

½ φλιτζάνι χυμό από ένα λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ κουταλάκι ρίγανη

¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη

¾ φλιτζάνι ζωμός κρέατος

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού αραιωμένο σε μικρή ποσότητα νερού

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γαλοπούλας και μετά αλευρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα φιλέτα 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει η γαλοπούλα και να ψηθεί καλά.

Αφήνουμε τις κοτολέτες γαλοπούλας στην άκρη σε ένα πιάτο στρωμένο με αλουμινόχαρτο.

Αφαιρέστε το περιττό λάδι στο τηγάνι, αν θέλετε.

Τρίψτε με μια σπάτουλα και με λευκό κρασί τρίβοντας το τηγάνι με μια ξύλινη σπάτουλα για να αφαιρέσετε τους χυμούς μαγειρέματος στο κάτω μέρος.

Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το πιπέρι, την κάπαρη και το ζωμό κρέατος. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμιση.

Προσθέστε το βούτυρο και το καλαμποκάλευρο, για να πήξει η σάλτσα, και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι η σάλτσα να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή.

Επιστρέψτε τα φιλέτα γαλοπούλας στο τηγάνι για να ζεσταθούν και αλείψτε τις καλά με τη σάλτσα.

Γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε με ψητές πατάτες και πράσινα λαχανικά όπως σπαράγγια ή μπρόκολο.

Comments