Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Φιλέτο γαλοπούλας στη σχάρα με λεμόνι, κάπαρη και σάλτσα λευκού κρασιού

Λάτρεις των λεμονιών και των λαχταριστών πιάτων, αυτή η συνταγή για ψητή γαλοπούλα με λεμόνι, λευκό κρασί και σάλτσα κάπαρης θα σας ενθουσιάσει!


Συστατικά

Για τις κοτολέτες γαλοπούλας

4 κομμάτια από στήθος γαλοπούλας (125 g το καθένα)

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅔ φλιτζάνι αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το μαγείρεμα)

Για τη σάλτσα λεμονιού και λευκού κρασιού

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

½ φλιτζάνι χυμό από ένα λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ κουταλάκι ρίγανη

¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη

¾ φλιτζάνι ζωμός κρέατος

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού αραιωμένο σε μικρή ποσότητα νερού

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γαλοπούλας και μετά αλευρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα φιλέτα 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει η γαλοπούλα και να ψηθεί καλά.

Αφήνουμε τις κοτολέτες γαλοπούλας στην άκρη σε ένα πιάτο στρωμένο με αλουμινόχαρτο.

Αφαιρέστε το περιττό λάδι στο τηγάνι, αν θέλετε.

Τρίψτε με μια σπάτουλα και με λευκό κρασί τρίβοντας το τηγάνι με μια ξύλινη σπάτουλα για να αφαιρέσετε τους χυμούς μαγειρέματος στο κάτω μέρος.

Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το πιπέρι, την κάπαρη και το ζωμό κρέατος. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμιση.

Προσθέστε το βούτυρο και το καλαμποκάλευρο, για να πήξει η σάλτσα, και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι η σάλτσα να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή.

Επιστρέψτε τα φιλέτα γαλοπούλας στο τηγάνι για να ζεσταθούν και αλείψτε τις καλά με τη σάλτσα.

Γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε με ψητές πατάτες και πράσινα λαχανικά όπως σπαράγγια ή μπρόκολο.

Comments