Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Τάρτα λεμονιού με βάση γκανάζ



Το απόλυτο γλυκό στο τραπέζι σας!!


ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα


Για τη βάση

1 ζύμη για τάρτα πιλτζμπουρι

1 ταρτιέρα 


Για τη γέμιση

Ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια (μικρά)

4 κρόκοι αυγών

1 1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα


Για την γκανάζ

1 σοκολάτα μαύρη ή κουβερτούρα

1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


Εκτέλεση


Για τη βάση

Βουτυρώστε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο και απλώστε τη ζύμη τάρτας καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιερας. Κόβετε τη ζύμη που προεξέχει με ένα μαχαιράκι.


Στη συνέχεια τρυπήσετε όλη την επιφάνεια της ζύμης με 1 πιρούνι.


Καλύψτε με μεμβράνη τη ζύμη και ρίξτε φασόλια ξερά. Βάζετε για ψήσιμο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, στη μέση του φούρνου για 35 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσει.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς


Για τη γέμιση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Στην συνέχεια την περιχύνουμε στην σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε για να γίνει η γκανάζ.

Σε μπεζ μαρι ανακατεύετε το ξύσμα λεμόνι χυμό λεμόνι, κρόκους αυγών, Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Αφού ζεσταθεί το μείγμα αποσύρετε από την εστία και το ρίχνετε πάνω στη βάση τάρτας. Πρώτα ρίχνετε την γκανάζ, και έπειτα το μείγμα λεμονιού από πάνω.

Ψήνουμε αλλά 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες.

Comments