Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τάρτα λεμονιού με βάση γκανάζ



Το απόλυτο γλυκό στο τραπέζι σας!!


ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα


Για τη βάση

1 ζύμη για τάρτα πιλτζμπουρι

1 ταρτιέρα 


Για τη γέμιση

Ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια (μικρά)

4 κρόκοι αυγών

1 1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα


Για την γκανάζ

1 σοκολάτα μαύρη ή κουβερτούρα

1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


Εκτέλεση


Για τη βάση

Βουτυρώστε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο και απλώστε τη ζύμη τάρτας καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιερας. Κόβετε τη ζύμη που προεξέχει με ένα μαχαιράκι.


Στη συνέχεια τρυπήσετε όλη την επιφάνεια της ζύμης με 1 πιρούνι.


Καλύψτε με μεμβράνη τη ζύμη και ρίξτε φασόλια ξερά. Βάζετε για ψήσιμο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, στη μέση του φούρνου για 35 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσει.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς


Για τη γέμιση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Στην συνέχεια την περιχύνουμε στην σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε για να γίνει η γκανάζ.

Σε μπεζ μαρι ανακατεύετε το ξύσμα λεμόνι χυμό λεμόνι, κρόκους αυγών, Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Αφού ζεσταθεί το μείγμα αποσύρετε από την εστία και το ρίχνετε πάνω στη βάση τάρτας. Πρώτα ρίχνετε την γκανάζ, και έπειτα το μείγμα λεμονιού από πάνω.

Ψήνουμε αλλά 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες.

Comments