Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τοστ αβοκάντο και αυγό ποσέ

Kρεμώδης πουρές από αβοκάντο συνδυάζεται με ένα τέλειο αυγό ποσέ για να φτιάξετε ένα νόστιμο και χορταστικό πρωινό!


Σύνοψη συνταγής

Μάγειρεμα:

10 λεπτά

Σύνολο:

20 λεπτά

Προετοιμασία:

10 λεπτά

Μερίδες:

1


Συστατικά

1 μικρό κρεμμύδι shallot, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

αλάτι

1 μικρό αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι και ξεφλουδισμένο

¼ λάιμ, χυμό

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

1 πρέζα πιπέρι


Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύω το κτρμμυδάκι shallot, ξύδι από κόκκινο κρασί και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ. αφήνω στην άκρη. Πολτοποιήστε το αβοκάντο με το χυμό λάιμ και το αλάτι σε ένα δεύτερο μπολ.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε νερό σε μια μικρή, ρηχή κατσαρόλα μέχρι να βράσει. Προσθέστε ξύδι και μειώστε τη φωτιά σε ένα ελαφρύ βράσιμο. Σπάστε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και κατεβάστε το στην επιφάνεια του νερού, αφαιρώντας το προσεκτικά από το μπολ στο νερό που σιγοβράζει. Ψήστε το αυγό μέχρι να δέσει τελείως το ασπράδι και ο κρόκος να είναι ελαφρώς απαλός, για 3 με 4 λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Φρυγανίστε το ψωμί της αρεσκείας σας και βἀλτε το σε ένα πιάτο. Συμπληρώστε με πουρέ αβοκάντο, λίγο από το τουρσί από shallot και αυγό ποσέ. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Comments