Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Τοστ αβοκάντο και αυγό ποσέ

Kρεμώδης πουρές από αβοκάντο συνδυάζεται με ένα τέλειο αυγό ποσέ για να φτιάξετε ένα νόστιμο και χορταστικό πρωινό!


Σύνοψη συνταγής

Μάγειρεμα:

10 λεπτά

Σύνολο:

20 λεπτά

Προετοιμασία:

10 λεπτά

Μερίδες:

1


Συστατικά

1 μικρό κρεμμύδι shallot, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

αλάτι

1 μικρό αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι και ξεφλουδισμένο

¼ λάιμ, χυμό

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

1 πρέζα πιπέρι


Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύω το κτρμμυδάκι shallot, ξύδι από κόκκινο κρασί και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ. αφήνω στην άκρη. Πολτοποιήστε το αβοκάντο με το χυμό λάιμ και το αλάτι σε ένα δεύτερο μπολ.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε νερό σε μια μικρή, ρηχή κατσαρόλα μέχρι να βράσει. Προσθέστε ξύδι και μειώστε τη φωτιά σε ένα ελαφρύ βράσιμο. Σπάστε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και κατεβάστε το στην επιφάνεια του νερού, αφαιρώντας το προσεκτικά από το μπολ στο νερό που σιγοβράζει. Ψήστε το αυγό μέχρι να δέσει τελείως το ασπράδι και ο κρόκος να είναι ελαφρώς απαλός, για 3 με 4 λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Φρυγανίστε το ψωμί της αρεσκείας σας και βἀλτε το σε ένα πιάτο. Συμπληρώστε με πουρέ αβοκάντο, λίγο από το τουρσί από shallot και αυγό ποσέ. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Comments