Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τραγανά μπισκότα λεμονιού

Μπισκότα λεμονιού που είναι τραγανά εξωτερικά και ζουμερά εσωτερικά. Δοκιμάστε αυτή την τέλεια συνταγή για μπισκότα λεμονιού!

ΜΕΡΙΔΙΕΣ

24 μπισκότα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

25 λεπτά

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

35 λεπτά

Εξοπλισμός

2 Ταψιά

1 Χαρτί ψησίματος

1 Μίξερ


Συστατικά

½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

1 Φλιτζάνι Ζάχαρη Κρυσταλλική

½ φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 Μεγάλο Αυγό

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού από ένα ολόκληρο λεμόνι

Γλάσο για μπισκότο λεμονιού

1⅓ Φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

3-5 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού


Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το μαλακό βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά. Χτυπάμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας ξύσμα λεμονιού και το φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Τώρα χτυπήστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Μην το ανακατέψετε όταν προσθέσετε το αλεύρι, απλά πρέπει να ενωθούν καλά τα υλικά.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή ένα κουτάλι παγωτού, σχηματίστε μικρές μπάλες ζύμης μπισκότων που έχουν περίπου το μέγεθος της μισής μερίδας μεζούρας παγωτού. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν το σχήμα στο φούρνο. Τώρα προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C.

Ψήνουμε για 10 λεπτά. Εάν δεν χρησιμοποιείτε θερμότητα, ψήνετε για άλλα 2 λεπτά ή συνολικά 12 λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το ταψί γιατί μπορεί να σπάσουν όταν είναι ζεστά.

Γλάσο λεμονιού

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και σταδιακά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας. Θα πρέπει να έχετε μια παχιά συνοχή που να είναι λίγο ρευστή και λεία.

Γλασσάρετε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι καρυκεύματα ή ένα μικρό κουτάλι.

Comments