Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Ομελέτα φούρνου με ζαμπόν και τυρί


Μια πεντανόστιμη αφράτη ομελέτα στο φούρνο που είναι γεμάτη με ζαμπόν, τυρί και φρέσκα κρεμμυδάκια. Ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό!

4 ΜΕΡΙΔΕΣ χρόνος προετοιμασίας: 15 ΛΕΠΤΑ χρόνος μαγειρέματος: 45 ΛΕΠΤΑ συνολικός χρόνος: 1 ΩΡΑ


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι (240 ml) γάλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι (100g) τυρί τσένταρ, τριμμένο

1 φλιτζάνι (135 γρ.) ζαμπόν σε κύβους

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια

1/4 φλιτζάνι (25 g) φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψ και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέστε το τυρί, την πιπεριά, το ζαμπόν και το κρεμμύδι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήστε για 40 - 45 λεπτά, ή μέχρι να δέσουν και να ψηθούν τα αυγά.

Κόψτε και σερβίρετε αμέσως.

Comments