Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Τάρτα τομάτας με μυζήθρα μαλακή και μυρωδικά


Τάρτα ντομάτας με φρέσκια μυζήθρα! Απολαύστε τη για ορεκτικό ή ακόμα και για κυρίως γεύμα!

ΜΕΡΙΔΙΕΣ

6 μερίδες


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

300 γρ. μυζήθρα μαλακή 

1 συσκευασία κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη

Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μοιρασμένες, συν περισσότερες για το σερβίρισμα

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας νερό

1 κιλό ανάμικτες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, στεγνωμένες με χαρτί κουζίνας

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ φρέσκο ​​λεμόνι, χυμό

¼ φλιτζάνι σκισμένα φύλλα βασιλικού


ΟΔΗΓΙΕΣ

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγετε τη σφολιάτα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο. Μεταφέρετε στο έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε τη ζύμη περίπου 1 εκ κατά μήκος της άκρης, δημιουργώντας ένα περίγραμμα. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε το κέντρο της ζύμης. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Συνδυάστε το σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μικρό μπολ και αλείψτε τη ζύμη με λάδι σκόρδου, μένοντας εντός των ορίων. Χτυπάμε το αυγό με νερό και βουρτσίζουμε το πλύσιμο των αυγών κατά μήκος των άκρων του περιγράμματος. Πασπαλίστε όλα τα καρυκεύματα πάνω από το μείγμα των αυγών.

Ψήστε την τάρτα μέχρι οι άκρες της ζύμης να ροδίσουν, να φουσκώσουν και να γίνουν τραγανές, για 30–35 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 10 λεπτά. Απλώνουμε ομοιόμορφα την μυζήθρα πάνω από το φύλλο ζύμης, απλώνουμε από πάνω ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Στύψτε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού πάνω από τις ντομάτες και περιχύστε με ελαιόλαδο. Συμπληρώστε με φρέσκο ​​βασιλικό!

Comments