Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τάρτα τομάτας με μυζήθρα μαλακή και μυρωδικά


Τάρτα ντομάτας με φρέσκια μυζήθρα! Απολαύστε τη για ορεκτικό ή ακόμα και για κυρίως γεύμα!

ΜΕΡΙΔΙΕΣ

6 μερίδες


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

300 γρ. μυζήθρα μαλακή 

1 συσκευασία κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη

Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μοιρασμένες, συν περισσότερες για το σερβίρισμα

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας νερό

1 κιλό ανάμικτες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, στεγνωμένες με χαρτί κουζίνας

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ φρέσκο ​​λεμόνι, χυμό

¼ φλιτζάνι σκισμένα φύλλα βασιλικού


ΟΔΗΓΙΕΣ

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγετε τη σφολιάτα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο. Μεταφέρετε στο έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε τη ζύμη περίπου 1 εκ κατά μήκος της άκρης, δημιουργώντας ένα περίγραμμα. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε το κέντρο της ζύμης. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Συνδυάστε το σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μικρό μπολ και αλείψτε τη ζύμη με λάδι σκόρδου, μένοντας εντός των ορίων. Χτυπάμε το αυγό με νερό και βουρτσίζουμε το πλύσιμο των αυγών κατά μήκος των άκρων του περιγράμματος. Πασπαλίστε όλα τα καρυκεύματα πάνω από το μείγμα των αυγών.

Ψήστε την τάρτα μέχρι οι άκρες της ζύμης να ροδίσουν, να φουσκώσουν και να γίνουν τραγανές, για 30–35 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 10 λεπτά. Απλώνουμε ομοιόμορφα την μυζήθρα πάνω από το φύλλο ζύμης, απλώνουμε από πάνω ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Στύψτε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού πάνω από τις ντομάτες και περιχύστε με ελαιόλαδο. Συμπληρώστε με φρέσκο ​​βασιλικό!

Comments