Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Που θα φας λαχταριστό μπακαλιάρο στην Αθήνα


Μπακαλιάρος σκορδαλιά, το απόλυτο πιάτο για την 25η Μαρτίου με διαχρωνική αξία. Λαχταριστές διευθύνσεις σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε!

Την ημέρα της 25ης Μαρτίου, το έθιμο είναι να τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά. Το οποίο κάνει την έναρξη της Σαρακοστιανής νηστείας. Μία από αυτές είναι και η 25η Μαρτίου, κατά την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η δεύτερη είναι η Κυριακή των Βαΐων. Παρά το θρησκευτικό πρόσημο της ημέρας, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά αποτελεί πλέον μια παράδοση για όλους.

Αν φέτος θέλεις να αποφύγεις την μαγειρική, και έχεις σκοπό να τιμήσεις το έθιμο, οι παρακάτω διευθύνσεις υπόσχονται να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Salmatanis



Το εστιατόριο μετρά σχεδόν 100 χρόνια ζωής, από την ίδρυσή του το 1920, και εξακολουθεί να προσφέρει κρεατικά υψηλής ποιότητας, καλομαγειρεμένα και καλομαγειρεμένα πιάτα σήμερα, φτιαγμένα από τον σεφ Μάριο Σαλματάνη. Ο αδερφός του, Παναγιώτης Σαλματάνης, που είναι πάντα με το χαμόγελο και τη ζεστασιά στα χείλη, φροντίζει να κυλήσουν όλα ομαλά ανάμεσα στην τραπεζαρία και την κουζίνα. Η Ναταλία είναι πλέον μέλος της οικογένειας και σας καλωσορίζει στο εστιατόριο. Θα σε περιποιηθεί μέχρι τέλους!

Το τζάκι δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα και είναι μια συνεχής υπενθύμιση των ριζών Σαλματάνη στην περιοχή της Κηφισιάς. Η τοποθεσία του εστιατορίου, μαζί με την αυλή του, είναι ιδανική για το γεύμα σας το ελληνικό καλοκαίρι. Η ζωντανή μουσική τα Σαββατοκύριακα κάνει τις μέρες σας πιο εύκολες και ανάλαφρες.


Συγγρού 18, Κηφισιά

210 8015394


Βαρκούλες 



Ο σχεδιαστής και δημιουργός,

Chef, Θέμης Ζεάκης, απόφοιτος της σχολής CHEF D ΌΕUVRE, και μέλος της «Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθήνας» (Chef’s Club), με μεγάλη εμπειρία στις κουζίνες γνωστών εστιατορίων δημιουργεί με θαλασσινό και ελληνικό αέρα.

Η κουζίνα του είναι βασισμένη σε συνταγές που παραδοσιακά έχουν αγαπηθεί από όλους μας, με πινελιές δημιουργικότητας, που κλείνουν το μάτι και ανοίγουν την όρεξη.

Στις «Βαρκούλες» η έμφαση, πλέον θα δοθεί στη σχάρα με φρέσκα θαλασσινά, στις επιλεγμένες πρώτες ύλες ονομασίας προέλευσης ή με σαφή γεωγραφική καταγωγή και ρίζες στην παράδοση, και στο flirt μεταξύ τοπικών συνταγών της Ελλάδας με κάποια super foods, που μπήκαν στη ζωή και στην κουζίνα μας, αλλά οι ρίζες τους βρίσκονται κάπου στην ελληνική αρχαιότητα.


Αλαΐας 2, 142 31, Νέα Ιωνία

2130358767



Τα Μπακαλιαράκια της Άνοιξης



Βρίσκεται στην Άνοιξη. Στα Μπακαλιαράκια της Άνοιξης θα βρεις νόστιμους μεζέδες  (από γαύρο μαρινάτο και καλαμάρι) φημίζεται για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά. Το κουρκούτι είναι πολύ ελαφρύ και η σκορδαλιά που συνοδεύει το ψάρι έχει την έντασή της. 


Αθηνών Χαλκίδος 17, Άνοιξη

 692292022835


Comments