Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Τηγανίτες πρωτεΐνης με φράουλες

Οι τηγανίτες πρωτεΐνης είναι μια εύκολη συνταγή με αφράτη υφή, φτιαγμένη με αλεύρι βρώμης, ελληνικό γιαούρτι και σκόνη πρωτεΐνης.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι βρώμη

½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

½ φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 αυγα

1 μεζούρα πρωτεΐνη σε σκόνη - προαιρετικά (χρησιμοποιώ βανίλια Orgain Protein Powder)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ξεκινήστε κάνοντας το εύκολο αλεύρι βρώμης. Πάρτε 1 φλιτζάνι βρώμη και βάλτε τη στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει σκόνη. Θα υπάρχουν ακόμα κομμάτια βρώμης και αυτό είναι οκ. Δίνει στις τηγανίτες υπέροχη υφή.

Βάλτε το αλεύρι βρώμης σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε αλεύρι, κανέλα, μαγειρική σόδα και ένα σκούπ σκόνη πρωτεΐνης. Ανακατέψτε καλά.

Στο ίδιο μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά και το γάλα.

Ανακατεύουμε τελείως τα υγρά και τα στεγνά υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Σε προθερμασμένο τηγάνι ψεκάζουμε με μαγειρικό σπρέι ή αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Ρίξτε ¼ φλιτζάνι ζύμη στο ζεστό τηγάνι. Μαγειρέψτε τις τηγανίτες από τη μία πλευρά μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες το επάνω κουρκούτι. Περίπου 3-4 λεπτά.

Γυρίστε τις τηγανίτες από την άλλη πλευρά για να συνεχίσετε το μαγείρεμα.

Προσαρμόστε ανάλογα το χρόνο μαγειρέματος

Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές με φρέσκα φρούτα και αγνό σιρόπι σφενδάμου ή μέλι. Μας αρέσει επίσης να προσθέτουμε βούτυρο ξηρών καρπών όπως το αμυγδαλοβούτυρο και το φυστικοβούτυρο.

Comments