Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με αβοκάντο και τυρί


Τα μανιτάρια είναι μία από τις μοναδικές φυσικές πηγές βιταμίνης D. Εκτός από τη βιταμίνη D, τα μανιτάρια portobello είναι επίσης γεμάτα με χαλκό και σελήνιο. Επίσης δεν περιέχει λίπος. Μαζί με αυτό, το αβοκάντο θα παρέχει στον οργανισμό σας υγιή λίπη και θα τονώσει τη διάθεσή σας. Λαχταριστά γεμιστά μανιτάρια χωρίς κρέας!

340 θερμίδες

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά


Συστατικά

2 τεμάχια μανιτάρια portobello καθαρισμένα

1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + 2 κ.σ

½ κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 δαμάσκηνο ντομάτα ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 πρέζα αλάτι

1 αβοκάντο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι μεξικάνικο τυρί μείγμα τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο

Οδηγίες


Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.

Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Με την άκρη ενός κουταλιού ξύστε και αφαιρέστε τα κοτσάνια. Σκουπίστε το εσωτερικό με μια χαρτοπετσέτα.

Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μέσα σε κάθε μανιτάρι και τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ένα ταψί.


Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε 1/2 κίτρινο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ψιλοκόβουμε 1 δαμάσκηνο ντομάτα και προσθέτουμε στα κρεμμύδια.


Προσθέστε 1 ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι και μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε τα όλα καλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα 1 ψιλοκομμένο αβοκάντο.

Χωρίζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού στη μέση και συμπληρώνουμε τα μανιτάρια.


Πασπαλίστε 1/2 φλιτζάνι τριμμένο μεξικάνικο τυρί πάνω από το μείγμα του κρεμμυδιού.

Ψήνουμε για 12 λεπτά και μετά ψήνουμε για 3 λεπτά.

Πασπαλίζουμε κάθε πίτσα με μανιτάρια με 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό.

Comments