Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Νιόκι Άλα Σορεντίνα

Αυτά τα  Νιόκι Άλα Σορεντίνα είναι τόσο λαχταριστό και ζεστό πιάτο με όλες τις γεύσεις της Ιταλίας!


ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΜΕΡΙΔΙΕΣ:

5


Συστατικά

500 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση 

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 

2 x 400 g ντοματίνια δαμάσκηνου 

1 μάτσο φρέσκο ​​βασιλικό, τα κοτσάνια κομμένα σε φέτες

1 κιλό νιόκι συσκευασμένα 

250 γραμμάρια (2 μπάλες) μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά, χοντροκομμένη 

1 μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες & βρασμένο σε αλατισμένο νερό 

1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες & βρασμένο σε αλατισμένο νερό 

1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)

300 ml ζωμός κοτόπουλου/ζωμός λαχανικών

Αλάτι πιπέρι

Πιπέρι


Μέθοδος

Ξεκινήστε ρίχνοντας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με τα κομμένα στη μέση τα ντοματίνια. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και τα φύλλα βασιλικού στο τηγάνι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά με λίγο ξύδι από κόκκινο κρασί.

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τα ντοματίνια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε στο τηγάνι μαζί με τα νιόκι και το ζωμό. Ρυθμίστε τη φωτιά στο χαμηλό και μαγειρεύετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Μετά από αυτό το διάστημα, η σάλτσα θα πρέπει να έχει πήξει και τα νιόκι να είναι ψημένα. Περιχύνουμε με τη ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και σκεπάζουμε για 5-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να ροδίζει.

Σερβίρουμε με φρέσκο ​​βασιλικό.


Θρεπτική αξία: 

Μερίδες: 5 μερίδες

Λίπη: 10 γρ

Θερμίδες: 464 kcal

Υδατάνθρακες: 63 γρ

Πρωτεΐνη: 19 γρ

Comments