Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κοτόπουλο με σαφράν και μυρωδικά


Το σαφράν έχει μια μοναδική λουλουδάτη και γήινη γεύση που πιστεύω ότι συνδυάζεται καλά με πιο τολμηρές γεύσεις όπως τζίντζερ ή κανέλα. Με το σαφράν με υπέροχο λουλουδένιο άρωμα, το κοτόπουλο σας θα έχει αυτή τη μοναδική νόστιμη γεύση.


Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα Μερίδες 4

Συστατικά

8 κομμάτια μπούτια κοτόπουλου και μπαστούνια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ. σ τζίντζερ ψιλοκομμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν

1 μεγάλο κύβο λαχανικών περίπου 1 κ.γ

2 κ.σ αλεύρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κλωστές σαφράν

2 φλιτζάνια ζωμό κότας

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό συν επιπλέον για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Προσθέστε κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι όταν ζεσταθεί το λάδι. Αφήνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου να ροδίσουν από τη μία πλευρά και μετά ροδίζουμε τα κομμάτια από τις άλλες πλευρές. 

Αφαιρούμε το κοτόπουλο όταν ροδίσει και το αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι και μετά τα κρεμμύδια. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαγειρευτούν μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέστε σκόρδο και τζίντζερ και στη συνέχεια πάπρικα, καγιέν και τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, μετά ρίχνουμε μέσα το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε.

Ρίξτε τις κλωστές σαφράν ακολουθούμενο από μαϊντανό και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό.

Ρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, τοποθετήστε το με ένα καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για 35 με 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Συμπληρώστε με επιπλέον μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι στον ατμό και λαχανικά της επιλογής σας.

Comments