Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Κοτόπουλο με σαφράν και μυρωδικά


Το σαφράν έχει μια μοναδική λουλουδάτη και γήινη γεύση που πιστεύω ότι συνδυάζεται καλά με πιο τολμηρές γεύσεις όπως τζίντζερ ή κανέλα. Με το σαφράν με υπέροχο λουλουδένιο άρωμα, το κοτόπουλο σας θα έχει αυτή τη μοναδική νόστιμη γεύση.


Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα Μερίδες 4

Συστατικά

8 κομμάτια μπούτια κοτόπουλου και μπαστούνια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ. σ τζίντζερ ψιλοκομμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν

1 μεγάλο κύβο λαχανικών περίπου 1 κ.γ

2 κ.σ αλεύρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κλωστές σαφράν

2 φλιτζάνια ζωμό κότας

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό συν επιπλέον για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Προσθέστε κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι όταν ζεσταθεί το λάδι. Αφήνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου να ροδίσουν από τη μία πλευρά και μετά ροδίζουμε τα κομμάτια από τις άλλες πλευρές. 

Αφαιρούμε το κοτόπουλο όταν ροδίσει και το αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι και μετά τα κρεμμύδια. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαγειρευτούν μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέστε σκόρδο και τζίντζερ και στη συνέχεια πάπρικα, καγιέν και τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, μετά ρίχνουμε μέσα το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε.

Ρίξτε τις κλωστές σαφράν ακολουθούμενο από μαϊντανό και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό.

Ρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, τοποθετήστε το με ένα καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για 35 με 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Συμπληρώστε με επιπλέον μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι στον ατμό και λαχανικά της επιλογής σας.

Comments