Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Καλαμάρι κοκκινιστό με ελιές και μελιτζάνα


Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνταγής που ακολουθεί την προσέγγιση του Μεσογειακού Κέτο που τονίζει τη σημασία των υγιεινών λιπών, της επαρκούς πρωτεΐνης και της πυκνότητας θρεπτικών συστατικών!

Υλικά

8 καλαμάρια, κομμένα σε φέτες (600 γρ)

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (60 γρ)

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (80 ml)

1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα (400 γρ)

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

2 φύλλα δάφνης

1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (120 ml)

1 μέτρια μελιτζάνα (250 γρ)

1 φλιτζάνι ελιές καλαμάτας χωρίς κουκούτσι (100 γρ)

Αλάτι και πιπέρι, για γεύση

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ή βασιλικό

Οδηγίες

Ξεκινήστε κόβοντας το καλαμάρι σε φέτες 1 έως 1 1/2 cm. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα καλαμάρια ή κατεψυγμένα δαχτυλίδια καλαμαριών. (Βεβαιωθείτε ότι έχετε ζυγίσει τα καλαμάρια αφού ξεπαγώσουν για να πάρετε την ίδια ποσότητα που χρειάζεται σε αυτή τη συνταγή.) 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε τη μελιτζάνα (μελιτζάνα) σε κύβους περίπου 1 1/2 εκ. 

Αλείφουμε ένα μεγάλο τηγάνι με περίπου το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να μυρίσει για 3 έως 5 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη, τα φύλλα δάφνης και το λευκό κρασί (Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρασί, προσθέστε 1 με 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και λίγο νερό).

Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και τις ελιές κομμένες σε κύβους. Ανακατεύουμε να συνδυαστούν. 

Προσθέστε το καλαμάρι κομμένο σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πετάξτε τα φύλλα δάφνης. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό. Περιχύστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε περισσότερο για γεύση αν χρειάζεται και σερβίρετε ζεστό. Διατηρείται στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες. 

Comments