Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Δημήτρης Λέκκας : Το νέο ταλέντο της μαγειρικής στο Dessert Talking

 

O Δημήτρης Λέκκας εκτός από ταλαντούχος νέος μάγειρας είναι και ένας εξαίρετος άνθρωπος! Μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις του για την μαγειρική τέχνη και όχι μόνο! 


Σπούδασε στην Le monde της Αθήνας και εξελήχθικε σε ένα ταλέντο που πολλοί νέοι θα ήθελαν να του μοιάσουν. Έχει τρομερό πάθος για την δουλειά του όπως ο ίδιος μας εξιγεί. 


Η αγάπη του για την μαγειρική τέχνη δεν σταματά εκεί, καθώς έχει εργαστεί σε αρκετά μαγαζιά σε διάφορα πόστα. 


Η φύση της δουλειάς του είναι αρκετά δύσκολη καθώς έχει να αντιμετωπίσει πολλά στην κουζίνα. Παρόλα αυτά κρατά χαμηλούς τόνους και συνεχίζει.


Επιμέλεια συνέντευξης : Εύα Φιλιπποπούλου 


Πώς θα περιέγραφες τη μαγειρική σου σαν πελάτης;

Σαν πελάτης θα θεωρούσα την μαγειρική μου νόστιμη , με σωστές τεχνικές και φυσικά όχι πνιγμένη με πολλά υλικά, θεωρώ όσο πιο πολλά υλικά χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ χάνετε η αρχική ιδέα και εικόνα ενός πιάτου 

Για ποια από όλες τις εμπειρίες σου είσαι περισσότερο περήφανος;

Είμαι περήφανος για αρκετές στιγμές στην καριέρα μου κυρίως όμως είμαι για δύσκολες βάρδιες κυρίως σε διάφορες σεζόν που έχω πάει  εκεί που η πίεση είναι τεράστια , που ένα λάθος μπορεί να σε πάει πίσω και αυτές οι βάρδιες έχουν βγει εις πέρας με την βοήθεια φυσικά όλης της ομάδας από τον σεφ μέχρι την λάντζα.




Είναι σκληρός ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε συναδέλφους;

Ο καθένας μάγειρας μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί που μπορεί και θέλει. Υπάρχει φυσικά ανταγωνισμός όταν θέλει κάποιος να ανεβεί μαγειρική θέση και να εξελιχθεί, οποίος το πιστεύει περισσότερο και βρει την χρυσή ευκαιρία θα το καταφέρει . Ο ανταγωνισμός υπάρχει πάντα και σε όλες τις δουλειές 

Από τι υλικά είναι φτιαγμένος ένας καλός μάγειρας;

Για την αγάπη του γ᾽αυτο που κάνει πάνω από όλα , να έχει καλή γεύση , εξυπνάδα , αντίληψη , καθαριότητα και οργάνωση, η ταχύτητα και η ψυχραιμία έρχονται με τα χρόνια εμπειρίας 


Υπάρχει η τάση τα τελευταία χρόνια στη γαστρονομία, αλλά και γενικότερα μια αυξανόμενη ζήτηση σχετικά με τα τοπικά υλικά. Ποια η άποψή σου γι’ αυτό;

Αγαπώ τα τοπικά προϊόντα της κάθε περιοχής γιατί πίσω από κάθε τέτοιο προϊόν κρύβεται μια ιστορία . Είμαι σίγουρα υπέρ αυτής της τάσης γιατί η Ελλάδα κρύβει πολλούς θησαυρούς και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.






Ποια κουζίνα προτιμάς;

Ελληνική με τοπικά προΐοντα. Συνταγές του τότε που έχουν δεχτεί μια διαφορετική επεξεργασία πιο σύγχρονη πιο προσεγμένη.

Ποια η άποψη σου για τα ριάλιτι μαγειρικής; Εσύ θα πήγαινες;

Παρακολουθώ τα ριάλιτι μαγειρικής , άλλα κάπου χάνεται η μαγειρική και κερδίζουν άλλα πράγματα όπως κόντρες και ίντριγκες. Με έχουν δηλώσει για το περσινό Master Chef αλλά δεν πήγα και ούτε θα πάω για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.
 
Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή στη δουλειά σου;

Όταν υπάρχει κακό κλίμα εντός κουζίνας που η αλήθεια είναι πως σπάνια μου έχει συμβεί , επίσης όταν υπάρχουν ξαφνικές αποχωρήσεις από την δουλειά σε φάση σήμερα αύριο δεν είμαι και πρέπει να χωθείς περισσότερο στα βαθειά.


Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο που δεν έχεις πραγματοποιήσει ακόμα;

Να πάω στο εξωτερικό να δουλέψω σε ένα καλό εστιατόριο με Αστέρι και να ρουφήξω σαν σφουγγάρι ούτε τεχνικές , ιδέες και συνταγές δω και μάθω.

Που μεγάλωσες;

Μέχρι Τεσσάρων χρόνων μεγάλωσα στην Νεάπολη Λακωνίας και συγκεκριμένα στους Αγίους Απόστολους , στην συνέχεια έφυγα για ένα χρόνο Αυστραλία και επέστρεψα αυτή τη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα Κερατσίνι όπου Ολοκλήρωσα όλα τα παιδικά μου χρόνια μέχρι τις σπουδές.

Ποιο μέρος του κόσμου θα ήθελες να και γιατί;

Θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα κάποια στιγμή στην Αυστραλία  όπου έχω και ένα τεράστιο σόι , έχω πάει δυο φορές και είναι υπέροχα , άλλη κουλτούρα 

Ποιο είναι το όνειρο σου;

Να πάω διακοπές στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο Σαν Σεμπάστιαν. Είναι ιστορική γαστρονομική έδρα και θέλω να πάω να δω και να γευτώ πιάτα , να πάρω ιδέες μέχρι και να εντάξω υλικά στην κουλτούρα μου μελλοντικά.

Comments