Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Keto φριτάτα με καπνιστό σολομό και σπανάκι

Αυτή η συνταγή φριτάτα είναι πραγματικά ένα γεύμα στον φούρνο, επομένως δεν χρειάζονται πολύς κόπος. Είναι τέλειο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό!


Συστατικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

8 αυγά

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ή γάλα)

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κ.γ πιπέρι

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους

1 φλιτζάνι φύλλα baby σπανάκι

200 γρ καπνιστός σολομός, ψιλοκομμένος

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο)

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο)

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο (ή 2 κουταλιές της σούπας ξερό)

1 φλιτζάνι γκούντα, τριμμένο (ή άλλο αγαπημένο τυρί - καλό είναι η ελβετική ή η γραβιέρα)


Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350 βαθμούς.

Χτυπάμε το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ. Αφήνω στην άκρη. 

Σοτάρουμε τα λαχανικά

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 10 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν. 


Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε στο τηγάνι καπνιστό σολομό, βότανα και γκούντα.

Προσθέστε το μείγμα των αυγών και μαγειρέψτε στη φωτιά

Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών και κρέμας. (Δείτε την εικόνα 4 παρακάτω)


Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι η φριτάτα να αρχίσει να απομακρύνεται από τα πλαϊνά του τηγανιού, για 5 με 7 λεπτά.

Ψήστε Frittata

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήστε για 16 έως 18 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο.

Σερβίρισμα

Νόστιμο με μια κούκλα κρέμα γάλακτος, φρέσκα μυρωδικά και ακόμη λίγο τυρί.

Comments