Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Keto φριτάτα με καπνιστό σολομό και σπανάκι

Αυτή η συνταγή φριτάτα είναι πραγματικά ένα γεύμα στον φούρνο, επομένως δεν χρειάζονται πολύς κόπος. Είναι τέλειο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό!


Συστατικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

8 αυγά

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ή γάλα)

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κ.γ πιπέρι

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους

1 φλιτζάνι φύλλα baby σπανάκι

200 γρ καπνιστός σολομός, ψιλοκομμένος

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο)

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο)

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο (ή 2 κουταλιές της σούπας ξερό)

1 φλιτζάνι γκούντα, τριμμένο (ή άλλο αγαπημένο τυρί - καλό είναι η ελβετική ή η γραβιέρα)


Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350 βαθμούς.

Χτυπάμε το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ. Αφήνω στην άκρη. 

Σοτάρουμε τα λαχανικά

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 10 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν. 


Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε στο τηγάνι καπνιστό σολομό, βότανα και γκούντα.

Προσθέστε το μείγμα των αυγών και μαγειρέψτε στη φωτιά

Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών και κρέμας. (Δείτε την εικόνα 4 παρακάτω)


Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι η φριτάτα να αρχίσει να απομακρύνεται από τα πλαϊνά του τηγανιού, για 5 με 7 λεπτά.

Ψήστε Frittata

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήστε για 16 έως 18 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο.

Σερβίρισμα

Νόστιμο με μια κούκλα κρέμα γάλακτος, φρέσκα μυρωδικά και ακόμη λίγο τυρί.

Comments