Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Mayan: Το νέο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια και του Δημήτρη Ζήση είναι γεγονός


Γαστρονομικές εμπειρίες συναντάμε στο νέο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια και του Δημήτρη Ζήση με κορυφαία ονόματα της γαστρονομίας να πλαισιώνουν το μενού.

Tο nikkei εστιατόριο του Δημήτρη Ζήση και του σεφ Σταμάτη Τσίλια ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό στις 30 Μαρτίου.

Το νέο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια και του Δημήτρη Ζήση μας καλωσορίζει  στον Κεραμεικό και δίνει νέες γευστικές προτάσεις στο κοινό με τον πιο ευφάνταστο τρόπο της Nikkei κουζίνας. 

Για το επόμενο διάστημα που θα ακολουθήσει, γνωστοί σεφ θα επισκεφθούν την κουζίνα του Mayan για να δημιουργήσουν μαζί με τον Σταμάτη Τσίλια τρομερές γευστικές προτάσεις, που θα συγκινήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Η γαστρονομική εμπειρία του Mayan ξεκινά. Ποιους θα συναντήσεις στο Mayan; 

Ο γνωστός σε όλους μας Ηλίας Μαμαλάκης για τη μεγάλη του πορεία στον χώρο της γαστρονομίας, ο Θάνος Στασινός από το Μεξικό και head chef του Huracan, ο Μίλτος Αρμένης, συνιδρυτής του Bocas Meze στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Χάρης Νικολούζος, σύντομα με το δικό του εστιατόριο Jerár στη Δάφνη και ο Νίκος Σκαμνάκης, γνωστός για την αγάπη του στην κουζίνα nikkei, είναι εκείνοι που θα βάλουν τη δική τους γαστρονομική σφραγίδα στα πιάτα μαζί με τον σεφ  Σταμάτη Τσίλια. 


Τα υπέροχα πιάτα τους θα συνοδέυσουν υπέροχα επιλεγμένα κρασιά από γνωστά κτήματα, καθώς και δροσερά κοκτέιλ με την σφραγίδα του Head Bartender Άρη Χατζηαντωνίου.

Το μενού δεν γίνεται να υπάρχει φυσικά και χωρίς γλυκά, υπέροχα γλυκίσματα που θα σας σαγινεύσουν με την υπογραφή του Head Chef Patissier Θανάση Τσαγκλιώτη.

Η αρχή θα γίνει  με τον σεφ Θάνο Στασινό, την Τετάρτη 30 Μαρτίου. Το μενού θα πλαισιωθεί από κρασιά του Κτήματος Γαβαλά.  

Επίσης ακολουθεί στις 13 Απριλίου, ο Μίλτος Αρμένης. Το πρόγραμμα των επόμενων guest chefs θα ανακοινωθεί στα social του Mayan. 


Info


Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός

Τηλ. 216 2020065

Facebook: @mayan.restaurants

Instagram: @mayan.restaurants

Web: mayan.gr

Comments