Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Vegan μπισκότα με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας



Αυτά τα vegan μπισκότα με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας είναι μια από τις καλύτερες συνταγές μπισκότων που έχω φτιάξει μέχρι σήμερα. Φτιαγμένο με απλά υλικά και χωρίς γλουτένη!


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη  (204 γρ.)

1/4 φλιτζάνι αλεύρι ταπιόκας (28 γρ.)

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (6 γρ.)

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (8 γρ.)

3/4 φλιτζανιού ανοιχτή καστανή ζάχαρη (116 γρ.)

1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη (56 γρ.)

3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο (ραφιναρισμένο) (108 γρ.)

1/4 φλιτζάνι γάλα βρώμης (ή άλλο γάλα) (66 γρ.)

1/2 φλιτζάνι ταχίνι ( ρευστό ταχίνι μόνο) (128 γρ.)

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

1 σοκολάτα μαύρη σοκολάτα (κομμένη σε κύβους)

νιφάδες αλάτι (για γαρνιτούρα, προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ταπιόκας, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ρίχνουμε το λιωμένο λάδι καρύδας, το γάλα, το ταχίνι και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας, με τα χέρια μας τα ενσωματώνουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο για 25 με 30 λεπτά να παγώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C και στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.

Χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα για μπισκότο ή παγωτό, (περίπου δύο κουταλιές της σούπας ζύμη), απλώστε τη ζύμη στο ταψί. Φροντίστε να αφήσετε χώρο καθώς θα απλωθούν κατά το ψήσιμο.

Ψήστε για 12 έως 13 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και οι άκρες να ροδίσουν ελαφρώς. Γαρνίρουμε με νιφάδες αλατιού. Αφήστε τα να κρυώσουν για πέντε λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια αφαιρέστε και βάλτε τα σε μια σχάρα για να παγώσουν.

Αποθηκεύστε τα μπισκτότα σε ένα σφραγισμένο δοχείο και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για έως και δύο ημέρες. Φυλάσσετε στο ψυγείο ή καταψύξτε για περισσότερο καιρό.

Comments