Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Vegan μπισκότα με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας



Αυτά τα vegan μπισκότα με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας είναι μια από τις καλύτερες συνταγές μπισκότων που έχω φτιάξει μέχρι σήμερα. Φτιαγμένο με απλά υλικά και χωρίς γλουτένη!


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη  (204 γρ.)

1/4 φλιτζάνι αλεύρι ταπιόκας (28 γρ.)

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (6 γρ.)

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (8 γρ.)

3/4 φλιτζανιού ανοιχτή καστανή ζάχαρη (116 γρ.)

1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη (56 γρ.)

3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο (ραφιναρισμένο) (108 γρ.)

1/4 φλιτζάνι γάλα βρώμης (ή άλλο γάλα) (66 γρ.)

1/2 φλιτζάνι ταχίνι ( ρευστό ταχίνι μόνο) (128 γρ.)

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

1 σοκολάτα μαύρη σοκολάτα (κομμένη σε κύβους)

νιφάδες αλάτι (για γαρνιτούρα, προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ταπιόκας, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ρίχνουμε το λιωμένο λάδι καρύδας, το γάλα, το ταχίνι και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας, με τα χέρια μας τα ενσωματώνουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο για 25 με 30 λεπτά να παγώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C και στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.

Χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα για μπισκότο ή παγωτό, (περίπου δύο κουταλιές της σούπας ζύμη), απλώστε τη ζύμη στο ταψί. Φροντίστε να αφήσετε χώρο καθώς θα απλωθούν κατά το ψήσιμο.

Ψήστε για 12 έως 13 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και οι άκρες να ροδίσουν ελαφρώς. Γαρνίρουμε με νιφάδες αλατιού. Αφήστε τα να κρυώσουν για πέντε λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια αφαιρέστε και βάλτε τα σε μια σχάρα για να παγώσουν.

Αποθηκεύστε τα μπισκτότα σε ένα σφραγισμένο δοχείο και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για έως και δύο ημέρες. Φυλάσσετε στο ψυγείο ή καταψύξτε για περισσότερο καιρό.

Comments