Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Vegan τιραμισού

Το απόλυτο γλυκό σε vegan εκδοχή! Δοκιμάστε το!


Συστατικά

200 γρ από το αγαπημένο σας γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίος καφές

60 ml  Φυτικό γάλα 

40 γρ. βρώμη

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου

2 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τον στιγμιαίο καφέ και το γιαούρτι.

Στη συνέχεια, προσθέστε τη βρώμη, τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου στο μείγμα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέστε το μείγμα σε ένα δοχείο που σφραγίζει, ανοίξτε το καπάκι και βάλτε το στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί όλη τη νύχτα (ή για μερικές ώρες).

Μόλις γίνει αυτό, Μεταφέρετε τη βρώμη σε ένα γυάλινο μπολ και, στη συνέχεια, πασπαλίστε τη σκόνη κακάο πάνω από τη βρώμη πριν τη σερβίρετε!

Comments