Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κέτο μάφινς ομελέτας με ζαμπόν και πιπεριά

 


Μάφιν ομελέτας με πρωτεΐνη, αυτά τα εύκολα μάφιν ομελέτας που προσφέρουν μια υπέροχη εναλλακτική λύση για πρωινό κετο. Κάντε μια μεγάλη ποσότητσ και απολαύστε ένα υγιεινό ξεκίνημα στη μέρα σας όλη την εβδομάδα.


Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 5 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Θερμίδες: 291 kcal

Εξοπλισμός

12 φλιτζάνια για muffin σιλικόνης

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ λίβρα ζαμπόν σε κύβους

½ μέτρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

½ μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

¼ φλιτζανιού κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

6 μεγάλα αυγά

¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

100 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C και πάρτε ένα ταψί για μάφιν με 12 θήκες μάφινς.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το ζαμπόν και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέστε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά ακόμα. Αφήστε να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το μείγμα ζαμπόν/λαχανικών και στη συνέχεια ανακατέψτε το τριμμένο τυρί.

Μοιράζετε το μείγμα στην φόρμα για μάφιν και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Comments