Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Κέτο μάφινς ομελέτας με ζαμπόν και πιπεριά

 


Μάφιν ομελέτας με πρωτεΐνη, αυτά τα εύκολα μάφιν ομελέτας που προσφέρουν μια υπέροχη εναλλακτική λύση για πρωινό κετο. Κάντε μια μεγάλη ποσότητσ και απολαύστε ένα υγιεινό ξεκίνημα στη μέρα σας όλη την εβδομάδα.


Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 5 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Θερμίδες: 291 kcal

Εξοπλισμός

12 φλιτζάνια για muffin σιλικόνης

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ λίβρα ζαμπόν σε κύβους

½ μέτρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

½ μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

¼ φλιτζανιού κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

6 μεγάλα αυγά

¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

100 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C και πάρτε ένα ταψί για μάφιν με 12 θήκες μάφινς.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το ζαμπόν και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέστε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά ακόμα. Αφήστε να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το μείγμα ζαμπόν/λαχανικών και στη συνέχεια ανακατέψτε το τριμμένο τυρί.

Μοιράζετε το μείγμα στην φόρμα για μάφιν και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Comments