Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Συνταγή για τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα - Η σίγουρη επιτυχία για μαστιχωτό, αφράτο γλύκισμα



Αυτή η συνταγή έχει αποκτήσει διαστάσεις θρύλου κι έτσι όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι πάντοτε το «σιγουράκι» για τέλειο, αφράτο τσουρέκι.

Πριν από δύο χρόνια, το γλυκό αυτό του Πάσχα με βάση το ζαχαρούχο, έγινε viral στο διαδίκτυο. Εκτός από την ευκολία στο μέτρημα, με το κουτί του ζαχαρούχου, η ζύμη αυτή δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα, κάτι που δεν είναι δεδομένο όταν μιλάμε για σπιτικά τσουρέκια.


Μερικά μυστικά της συνταγής

Καλό είναι να βγάλετε όλα τα υλικά ψυγείου, προκειμένου να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν ξεκινήσετε τη συνταγή για να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα στη ζύμη. Για τον ίδιο λόγο, προσέχουμε πολύ το γάλα όπου διαλύουμε τη μαγιά, να είναι χλιαρό, αλλά όχι καυτό.


Υπολογίστε πως η δόση παρακάτω θα δόση 4 με 6 τσουρέκια, οπότε καλό είναι να την προσαρμόσετε ανάλογα αν θέλετε να κάνετε λιγότερα τσουρέκια.


Όσο ξεκουράζεται η ζύμη και φουσκώνει, μπορείτε να τη βάλετε στο φούρνο, στους 40 βαθμούς, για να βοηθήσετε τη μαγιά να δράσει και να πάρετε το αφράτο αποτέλεσμα που επιθυμείτε.


Υλικά

1 ζαχαρούχο γάλα

2,5 κουτιά ζάχαρη (μετράμε πάντα με βάση το κουτί του ζαχαρούχου)

2 βανίλιες

6 αυγά

2 κουτιά σπορέλαιο

2 κ.γ κακουλέ

2 κ.γ. μαχλέπι

1 κ.γ. μαστίχα Χίου

1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)

200 γρ. μαγιά νωπή (ή 7 φακελάκια ξηρή)

1 φακελάκι baking powder

3 κιλά αλεύρι σκληρό

3 κουτιά ζεστό νερό

Aμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το σπορέλαιο.

Παράλληλα, σε ένα δοχείο διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό μέχρι να ενοποιηθούν τα 2 υλικά.

Σε μια μεγάλη λεκάνη (κι όταν λέμε μεγάλη, εννοούμε μεγάλη) ρίχνουμε τη μαγιά με το νερό και προσθέτουμε το ζεστό μείγμα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά, και στο τέλος, το αλεύρι.

Ζυμώνουμε καλά τα τσουρέκια μας και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.

Πλάθουμε τσουρέκια σε πλεξούδες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τα αφήνουμε και πάλι σκεπασμένα, 20 λεπτά περίπου, να φουσκώσουν πάλι.

Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε τσουρεκιού με ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή σε φύλλο σιλικόνης και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν τα τσουρέκια ωραίο έντονο χρώμα<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/gastronomie/syntagi-gia-tsoyrekia-me-zaharoyho-gala">Συνταγή για τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα -Η σίγουρη επιτυχία για μαστιχωτό, αφράτο γλύκισμα - iefimerida.gr</a></p>

Comments