Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κοκορέτσι στο φούρνο



Τυλιγμένο στη λαδόκολλα, στην περίπτωση που δεν σουβλίσετε


Υλικά

3 αρνίσια έντερα

2 συκωταριές (με τα γλυκάδια)

Χυμό από 2 λεμόνια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Ξύδι

Ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύντε πολύ καλά τα εντεράκια μέσα- έξω και τοποθετήστε τα σε μία λεκάνη με ξύδι και αλάτι. Αφήστε τα για λίγη ώρα, ξεπλύνετε και ξαναπλύνετε πολύ καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με το χυμό λεμόνι και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Πλύντε πολύ καλά τις συκωταριές και τα γλυκάδια και κόψτε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε σε ένα μπολ, προσθέστε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατέψτε καλά. Βάλτε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Περάστε τα κομμάτια της συκωταριάς από μια μικρή σούβλα εναλλάξ και τυλίξτε με τα εντεράκια, σφίγγοντας καλά.

Τυλίξτε το κοκορετσάκι σας μια λαδόκολλα σφιχτά και ψήστε στους 200 βαθμούς για περίπου 40- 45 λεπτά.

Comments