Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Πίτα με αρνί

 


Λαχταριστή πίτα με αρνί που περίσεψε! 


Υλικά

500 γρ φύλλο κρούστας

350 γρ αρνί που περίσεψε

250 γρ τυρί τριμμένο γκούντα

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι

1 lt γάλα

1/2 κρεμμύδι

2 γαρύφαλλα

1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο

αλάτι

λευκό πιπέρι

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα


Εκτέλεση

Καρφώνουμε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το βάζουμε με το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθούν.

Συνεχίζοντας, για την βασική συνταγή μπεσαμέλ σαν της γιαγιάς,


Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.


Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα με το ρου (αλεύρι – βούτυρο) από τη φωτιά.


Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.


Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και το βουτυρώνουμε. Απλώνουμε ανά ένα τα μισά φύλλα από το φύλλο κρούστας βουτυρώνοντας τα ένα προς ένα. 

Ανακατεύουμε την μπεσαμέλ με το αρνί ψιλοκομμένο και το τυρί τριμμένο. Έπειτα βάζουμε το μείγμα μέσα στα φύλλα, και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Τα χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.

Comments