Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Η πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Η πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια που έχετε ποτέ δοκιμάσει! Ψήνονται πολύ γρήγορα, φτιάχνονται πολύ εύκολα και προσοχή μεγάλη γιατί είναι εθιστικά. Με τη συνταγή που ακολουθεί θα μπορέσετε να έχετε 90 ολόκληρα κουλουράκια (αν και εξαρτάται από το μέγεθος και τα σχέδια που θα επιλέξετε να φτιάξετε), τα οποία είναι αρκετά για να φάτε όλοι ξανά και ξανά. Και πιστέψτε με θα τα καταναλώσετε πιο γρήγορα απ’ ότι πιστεύατε. Γι’αυτό μην ξεγελαστείτε και κάνετε τη μισή δόση αφού θα χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο μετά.


Το καλύτερο έρχεται τώρα! Μπορούν να συμμετάσχουν και τα παιδιά στην διαδικασία ώστε να διασκεδάσετε όλοι μαζί. Μην προσπαθήσετε να τα περιορίσετε ως προς τα σχήματα, αντιθέτως δώστε τους την απόλυτη ελευθερία (άλλωστε φέτος μόνοι μας θα τα φάμε κι αυτά άρα ένας λόγος παραπάνω να διασκεδάσουμε κατά την παρασκευή τους).


Το χαρακτηριστικό από τα πασχαλινά κουλουράκια είναι η βουτυρένια βάση και το χρυσό χρώμα της επιφάνειάς του μετά την επάλειψη με το αβγό. Αν και οι περισσότερες συνταγές πλέον προτείνουν μαγειρική σόδα ή baking powder εγώ επιμένω στην μαγειρική αμμωνία αφού αυτή είναι που θα τα κάνει να διατηρήσουν την τραγανή τους κατάσταση για μεγαλύτερο διάστημα. Ας περάσουμε να δούμε τη συνταγή:


Υλικά

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ κούπα ζάχαρη

25 γρ. μαγειρική αμμωνία σε σκόνη

½ κούπα χλιαρό γάλα

4 μεσαία αυγά

2 βανίλιες σε σκόνη (ή 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας)

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κρόκους αυγού και 1 κ.σ. νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

1. Για να φτιάξετε αυτή την παραδοσιακή συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία, ξεκινήστε χτυπώντας τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέστε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο (σε κομματάκια) και χτυπήστε τα καλά για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσέξτε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.


2. Εν τω μεταξύ ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι ώστε να είναι χλιαρό και αφαιρέστε απ’τη φωτιά. Προσθέστε την αμμωνία μέσα στο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Κρατήστε το μίγμα στην άκρη.


3. Αφού έχει αφρατέψει το βούτυρο, αρχίστε να προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ. Αφήστε κάθε αυγό να απορροφηθεί από το μίγμα πριν προθέσετε το επόμενο. Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το μίγμα του γάλακτος-αμμωνίας (από το βήμα 2). Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το αλεύρι λίγο λίγο, ενώ χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει πολύ.

4.Τυλίξτε τη ζύμη για τα κουλουράκια με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.


5. Τοποθετήστε τη ζύμη για τα κουλουράκια σε μια καθαρή επιφάνεια. Τσιμπήστε λίγη από τη ζύμη και σχηματίστε μια λωρίδα με τα χέρια σας. Φτιάξτε το κάθε κουλουράκι στο σχήμα που θέλετε και κόψτε με ένα μαχαίρι στο τελείωμα για να δώσετε το μέγεθος που θέλετε. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε πάνω τα κουλουράκια, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν όταν ψήνονται. Θα χρειαστείτε περίπου 4-5 ταψιά, ανάλογα το μέγεθος που πλάθετε τα κουλουράκια.

6. Σε ένα μικρό μπολάκι βάλτε τους κρόκους και μια κουταλιά νερό και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Με ένα πινελάκι περάστε ελαφριά πάνω από τα κουλουράκια για να γλασαριστούν και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.


Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα μέχρι και τρεις εβδομάδες.

Comments